Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht

[Utrecht] Taskforce QRS Utrecht zoekt nieuwe bestuursleden

Beste 1e, 2e, 3e en 4e jaars geneeskunde studenten,

Ben jij betrokken, enthousiast en wil je naast je studie nog iets extra’s doen? Ben je goed in samenwerken en wil je terecht komen in een gezellig en divers team van geneeskundestudenten? Dan is een bestuursfunctie bij Taskforce QRS misschien iets voor jou!

Taskforce QRS Utrecht is een organisatie opgericht door studenten geneeskunde. Wij bestaan momenteel uit 8 bestuursleden en 19 instructeurs. Samen met nog 3 andere steden (Maastricht, Nijmegen en Leiden) proberen wij zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren. Wij geven op verschillende scholen in en rondom Utrecht reanimatie les aan middelbare scholieren. Daarnaast geven wij ook door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gecertificeerde cursussen aan geïnteresseerde particulieren.Wij werken momenteel nauw samen met de Hartstichting en hun partners.

De afgelopen 2 jaar hebben wij hard gewerkt om deze organisatie op te bouwen en het is tijd voor een frisse wind. Daarom zijn wij op korte termijn op zoek naar 2 nieuwe bestuursleden; Lid Public Relations en Lid scholen. Kort hierna willen wij stapsgewijs het gehele bestuur wisselen. Het gaat hier dan om de volgende functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, lid opleidingen, lid innovatie en activiteiten.

Wat zoeken wij in een Lid PR?

Het lid PR zorgt voor promotie van activiteiten door middel van posters en sociale media. Het lid PR is hoofdverantwoordelijk voor de Facebookpagina en de website. Dit lid zoekt actief relevante websites en andere nieuwskanalen af naar relevant nieuws om te delen op onze sites en verslaat onze eigen activiteiten. In samenwerking met andere bestuursleden coördineert dit lid promotie-activiteiten rondom specifieke projecten. Heb je affiniteit voor social media of ben je creatief? Vind je het leuk om jouw schrijfvaardigheid of affiniteit met vormgeving te gebruiken/verbeteren? Dan is lid PR mogelijk iets voor jou.

Wat zoeken wij in een Lid scholen?

Het lid scholen communiceert met de te bezoeken scholen en coördineert de reanimatielessen, hetgeen een leuke logistieke uitdaging is. Dit doet hij of zij in overleg met de Hartstichting, zodat onze projecten niet kruisen. In samenwerking met het lid PR, zoekt hij of zij naar manieren om nieuwe scholen te benaderen. Dit lid ontwikkelt het lesplan, in samenwerking met andere bestuursleden, voor de scholen. Daartoe evalueert hij of zij enerzijds de tevredenheid van de leerlingen en de docenten en anderzijds de terugkoppeling van de instructeurs.

Uiteraard word je eerst ingewerkt op je functie voordat je zelfstandig aan de slag kunt en je kunt altijd terugvallen op meer ervaren bestuursleden of eventueel je voorganger. We vergaderen een keer per week, de dag in de week is afhankelijk van de beschikbaarheid van alle bestuursleden. Daarnaast vergt eigenlijk iedere functie een zekere inzet in je vrije tijd. Deze tijdsbelasting verschilt per week, afhankelijk of er een speciaal project is of een bijzondere activiteit. Enkele keren per jaar is er bijvoorbeeld een landelijk evenement waar onze aanwezigheid wordt gewaardeerd, al dan niet compleet als bestuur. Gemiddeld zal je er ongeveer 6 uur per week aan kwijt zijn.

Wanneer jullie vragen hebben over de bestuursfuncties of andere zaken, kunnen jullie contact opnemen met door te mailen naar: utrecht@taskforceqrs.nl.
En wil je je graag direct aanmelden voor één van de functies, dan kan je ook je CV en een motivatie brief sturen naar: utrecht@taskforceqrs.nl.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Taskforce QRS Utrecht,

Voorzitter – Jelle Tazelaar
Secretaris – Danitsja Timmermans
Penningmeester – Johan Rozendaal
Lid Scholen – Lilian Homsma
Lid Opleidingen – Annelein Kuiperbak
Lid Public Relations – Isabeau van Beurden
Lid Innovatie en Activiteiten – Eva van Schaik
Lid Materialen – Cheryl Spoorenberg

 

Top