Leren reanimeren

direct naar inschrijven

De data voor de reanimatiecursussen in de zomer zijn bekend! We zullen cursussen aanbieden op 13 juli, 27 juli, 7 augustus en 17 augustus. Opgeven voor een cursus kan per mail naar utrecht@taskforceqrs.nl of via de site van de Hartstichting. Wees snel met reageren, want vol=vol. Wil je op de hoogte worden gehouden van onze cursussen in de toekomst, laat dat dan weten via een mailtje naar utrecht@taskforceqrs.nl en dan zetten we je op de mailinglijst.

Heb je ook altijd al willen leren reanimeren? Of heb je ooit een situatie meegemaakt waarbij je niet wist wat je moest doen? Dan kan je nu een officieel NRR-gecertificeerde reanimatiecursus volgen. De cursus duurt van 18:00 uur tot 22:00 uur. De kosten bedragen 30 euro per persoon en de cursus zal plaatsvinden in het UMC Utrecht. Geef je op via de website van de Hartstichting. Via deze website reserveren we een plek voor je en dan ben je dus gegarandeerd welkom. Ongeveer een week van tevoren ontvang je nadere details. Als je je ruim van tevoren opgeeft, dan kan daar dus enige tijd tussen zitten.

Als je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe data, kun je ons altijd een mailtje sturen. Mail dan naar utrecht@taskforceqrs.nl. Voor overige vragen kun je ook altijd mailen.

Inhoud van de cursus
Samen met andere cursisten oefen je alle stappen van de reanimatie op oefenpoppen. Tijdens een basiscursus reanimeren en AED leer je in gemiddeld 4 uur:

  • hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan moet doen,
  • hoe je moet reanimeren: hartmassage toepassen en mond-op-mond-beademing geven,
  • hoe je een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’,
  • hoe je een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt,
  • hoe te handelen bij een verslikking/verstikking.

Tijdens onze reanimatiecursus besteden we extra aandacht aan de communicatie tijdens een reanimatie, moderne hulpmiddelen en andere zaken waar je als hulpverlener van tevoren rekening mee moet houden. Bovendien proberen wij de cursus met filmpjes en ander aanvullend beeldmateriaal extra levendig te maken. Hierbij houden we te allen tijde rekening met eventuele cursisten die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. We sturen de presentatie na afloop van de cursus toe, zodat iedereen ook de filmpjes die niet zijn getoond later kan bekijken. Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat en daarnaast een factuur, omdat je bij veel zorgverzekeraars de cursuskosten kunt declareren.

Onze reanimatie instructeurs zijn allen erkende instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en zijn daarnaast allen student geneeskunde of arts. Aangezien al onze instructeurs op vrijwillige basis lesgeven, gaat het merendeel van de bijdrage voor de cursus naar de onkosten voor de reanimatielessen op middelbare scholen.

Top