Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht

13e editie van de Reanimatie-Estafette

Op vrijdag 28 september heeft de 13e editie van de Reanimatie-estafette plaatsgevonden op het Citaverde College te Roermond. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Reanimatie-Estafette Limburg met als doel het reanimatieonderwijs nog meer op de kaart te zetten. Scholieren van middelbare scholen uit Roermond en omstreken waren op deze dag aanwezig en volgden ieder een eigen planning met verschillende workshops, een half uur reanimeren op de reanimatiestations en vrije tijd om langs de stands van de gezondheids- en informatiemarkt te lopen. Voordat de klassen naar de reanimatiestations gingen om een half uur te reanimeren, volgden ze een reanimatieworkshop gegeven door reanimatie-instructeurs van Taskforce QRS Maastricht. Eenmaal bij de reanimatiestations zorgden reanimatie-instructeurs van het Rode Kruis en enkele verloskundestudenten ervoor dat er non-stop door de scholieren werd gereanimeerd van 09:00 tot 17:00 uur. Hierbij werden alle klassen in groepjes van 3 of 4 scholieren opgedeeld om elk een half uur te reanimeren. Om deze reanimatie-stations heen stonden diverse stands van de gezondheids- en informatiemarkt. Hier konden de scholieren en bezoekers hun BMI en bloedsuikerwaardes laten meten. Ook waren er stands waar informatie beschikbaar was over stamceldonatie en een gezonde levensstijl. Verder konden scholieren een kijkje nemen bij de politie, ambulance en brandweer die ook aanwezig waren. Taskforce QRS Maastricht heeft op deze dag ook de wedstrijdstations bemand. Hier konden scholieren, bezoekers en professionals hun reanimatie-kunsten laten zien. Door goed te presteren konden zij een aantal mooie prijzen winnen, waaronder een tablet!

Volgend jaar zal de 14e editie van de Reanimatie-Estafette plaatsvinden op 27 september 2019 in Kerkrade. Het Beroepscollege Holz heeft samen met Roda JC Midden in de Maatschappij het stokje overgenomen. Samen zullen ze een indrukwekkend evenement neerzetten! 

Al met al was het een zeer geslaagde en drukbezochte dag waar veel scholieren en bezoekers hebben leren reanimeren. Volgend jaar is Taskforce QRS Maastricht er weer bij, u ook?

Geschreven door Jasmijn Prop (bestuurslid interne zaken Taskforce QRS Maastricht)

<Terug naar het nieuwsoverzicht
een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan