Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht

8e reanimatie estafette: groot succes in Landgraaf

Op 27 september werd de 8e achtereenvolgende reanimatie-estafette gehouden. Samen met de Stichting Reanimatie-estafette Limburg hebben we ook deze editie weten om te zetten in een groot succes. In samenwerking met het Charlemagne College, de gemeente Landgraaf en het Atrium Medisch Centrum Heerlen werd Landgraaf deze dag het centrum van een hartveilig Limburg en Nederland. Ook dit jaar werden er weer geïnteresseerden uit de Euregio getrokken; middelbare scholieren, studenten, bestuurders, artsen, verpleegkundigen, politie en brandweer uit Nederland, Duitsland en België hebben op deze dag tien uur lang van 09:00u tot 19:00u gereanimeerd. De opzet :elk uur tien teams van 5-10 deelnemers die samen één uur reanimeren, waarbij ze elkaar om de twee minuten aflossen.

Parallel aan de estafette werden ook twee symposia gehouden: een over het Provinciale programma Hart voor Limburg en een over EMuRgency, het Euregionale programma, waarbinnen een grensoverschrijdende aanpak van een plotselinge hartstilstand wordt ontwikkeld.

Bij deze willen we graag ons dankwoord uitspreken aan het Charlemagne College, de gemeente Landgraaf, alle deelnemers, alle instructeurs en iedereen die zijn steentje aan dit grote evenement heeft bijgedragen, en tot ziens bij de 9e Reanimatie-estafette 2014!

8e Reanimatie Estafette

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan