Taskforce QRS Amsterdam

In Amsterdam duurt het gemiddeld 10 minuten, voordat de ambulance ter plaatse is. Daarom willen wij als Taskforce QRS Amsterdam ervoor zorgen, dat meer mensen kunnen reanimeren. Dit doen wij door middelbare scholieren reanimatieonderwijs te geven en daarnaast reanimatiecursussen te geven aan particulieren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad.

Taskforce QRS Amsterdam is de eerste stichting in Amsterdam die reanimatieonderwijs voor middelbare scholieren verzorgt en is in 2017 opgericht door medische studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen.

Bestuur en instructeurs

Ons bestuur

 
Portretfoto van Rabab, Voorzitter
Rabab Ahdach
Voorzitter
 
Portretfoto van Anissa Mahraoui Secretaris
Anissa Mahraoui
Secretaris
 
Portretfoto van Magdy Mousa, Vicevoorzitter
Magdy Mousa
Vice-voorzitter
 
Wesley Do
Penningmeester
 
 
Portretfoto van Mariam Tachaout, Bestuurslid Opleidingen & activiteiten
Mariam Tachaout
Bestuurslid Opleidingen & Activiteiten
 
Portretfoto van Takuma Bestuurslid Planning en Logistiek
Takuma Terada
Bestuurslid Planning & Logistiek
 
Portretfoto van Lucas van den Boomen, Bestuurslid Scholen
Lucas van den Boomen
Bestuurslid Scholen
 
Portretfoto van Lin Long, bestuurslid PR
Lin Long Huang
Bestuurslid PR
 
 

Onze instructeurs

Dankzij meer dan 30 instructeurs, kunnen wij kwalitatief hoogwaardig reanimatieonderwijs geven.

 
 

Comité van Aanbeveling

 
Portretfoto van prof.dr. Frank Bloemers
Prof. Dr. F.W. (Frank) Bloemers
Sectiehoofd Traumachirurgie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc

Lees meer

Dr. Frank Bloemers is sectiehoofd Traumachirurgie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc en daarnaast ook zeer betrokken bij EHBO onderwijs op de Vrije Universiteit. Naast zijn werkzaamheden in het Amsterdam UMC is hij verder consulent bij AFC Ajax en is hij voorzitter van de commissie Ziekenhuis Rampen Opvang (ZiROP).

Drs. J.L. (Hans) van Schuppen
Urgentie-anesthesioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Teamleider van het reanimatieteam

Lees meer

“Het herkennen van een circulatiestilstand en het starten van basale reanimatie is echt van levensbelang. Dit moet zo veel mogelijk burgers aangeleerd worden. Er is een internationale trend om hier al vroeg mee te beginnen, omdat dit de overleving verder doet toenemen. Het lesgeven is erg leuk om te doen. Ik ben hier zelf ook mee begonnen als medisch student. Ik heb hierdoor veel geleerd over reanimatie en ervaring opgedaan in het lesgeven. En belangrijker: veel mensen mogen trainen in wat ze moeten doen bij een circulatiestilstand. Daarom ben ik blij en trots om lid te zijn van het Comité van Aanbeveling van deze Taskforce QRS afdeling!”

Dhr. S.R. (Sanne) Blom-van Driem
SEH verpleegkundige en reanimaticoördinator in het OLVG Oost

Lees meer

Sanne Blom-van Driem is SEH verpleegkundige in het OLVG oost en daarnaast ook actief als reanimatiecoördinator binnen het OLVG. Verder is hij de initiatiefnemer voor de Restart a Heartday die sinds 2016 jaarlijks georganiseerd wordt in het Oosterpark in Amsterdam.

“Studenten voor jongeren! Professionals met studenten! Samen sterker in het reanimatie onderwijs in Nederland! Taskforce QRS is een fantastisch initiatief dat in steeds meer grote steden voeten aan de grond krijgt. Als reanimatiecoördinator in het OLVG ben ik verheugd dat Taskforce QRS Amsterdam bereid is geweest om ons te ondersteunen tijdens de Restart a Heart dag die we in het Oosterpark organiseren en jaarlijks meer dan 250 mensen de belangrijkste aspecten over het herkennen van een circulatiestilstand en het starten van basale reanimatie kunnen aanleren. Als ziekenhuis zie ik het als verantwoordelijkheid om niet alleen intra-muraal te kijken maar ook buiten te muren van het ziekenhuis hoe we meer levens kunnen redden door verschillende initiatieven op het gebied van reanimatie onderwijs en exposure. Ook ik ben trots om lid te zijn van het Comité van Aanbeveling van Taskforce QRS in Amsterdam en ben overtuigd dat we als professionals samen met studenten in staat zijn om een voorbeeld te blijven op het gebied van samenwerken en meer levens te redden door aanbod van onderwijs.”

 
Portretfoto van prof.dr. Pim van Gool
Prof. Dr. W.A. (Pim) van Gool
Hoogleraar Neurologie UvA, Voorzitter Gezondheidsraad

Lees meer

“Reanimeren kan je leren, net als fietsen en zwemmen. Met reanimatie kan je levens redden. Het voorkomt dat je in een noodsituatie in paniek raakt; totaal niet weet wat je moet doen. Daarmee heb je iets geleerd waar je je hele verdere leven profijt zal hebben. Zelfs als er nooit iemand in je nabijheid een hartstilstand doormaakt. Ook als een reanimatie niet succesvol is. Dan is het voor nabestaanden troostend om te weten dat het uiterste is geprobeerd. Een reanimatiepoging is altijd goed, zelfs als deze uiteindelijk niet slaagt of als, achteraf, blijkt dat deze niet echt nodig was. Als een reanimatie wel terecht en succesvol is, dan maak je iemand heel gelukkig. Dat geldt natuurlijk ook voor de betrokken familie. En ook voor je zelf. Het is stoer. Reanimeren kan je leren.”

Portretfoto van drs. Tanca Minderhoud
Drs. T.C (Tanca) Minderhoud
Internist Acute Geneeskunde in het Amsterdam UMC, VUmc

Lees meer

“Reanimatie redt mensenlevens! Hoe eerder wij starten met reanimatie hoe beter. Daarom staan wij, internisten acute geneeskunde Amsterdam UMC, locatie VUmc, volledig achter de doelstellingen van Taskforce QRS. Door zoveel mogelijk scholieren te trainen, kan de kennis over reanimatie zich snel verder verspreiden. Op de SEH zien wij regelmatig mensen waar niet direct gestart is met reanimeren, ten tijde van een circulatiestilstand. Dit heeft een groot effect op de kans dat je het overleeft als patiënt. Steun dus Taskforce QRS, dan staan steeds meer mensen paraat om te helpen in acute situaties.”

Portretfoto van prof.dr. Prabatah Nanayakkara
Prof. Dr. P.W.B. (Prabath) Nanayakkara
Hoogleraar en sectiehoofd Acute Interne Geneeskunde in het Amsterdam UMC, locatie VUmc

Lees meer

 
 
Drs. M.G.M (Marc) Scot
Anesthesioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC

Lees meer

Drs. Marc Scot is anesthesioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC en is daarnaast hoofd van het reanimatieonderwijs aan de Universiteit van Amsterdam.

Portretfoto van prof.dr. Bert van Rossum
Prof. Dr. A.C. (Bert) van Rossum
Hoogleraar en sectiehoofd van de Cardiologie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc

Lees meer

Professor Van Rossum is cardioloog en hoofd van de afdeling Cardiologie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Daarnaast is hij ook de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC).

Renske Colenbrander poseert voor een trauma helikopter
Drs. R.J. (Renske) Colenbrander
Arts Mobiel Medisch Team Lifeliner 1, Anesthesioloog Amsterdam UMC, Jurist

Lees meer

Naast arts binnen het mobiel medisch team zet Renske zich ook in voor het toevoegen van hulpverlening binnen het onderwijs. Een van haar mooie project is Kids Save Lives NL.

Het doel?

Om beleidsmakers in onderwijs en volksgezondheid bewust te maken dat onderwijs in hulpverlenen een vaste plaats moet krijgen binnen het onderwijs.

 
Mvr. N. (Nadine) Stomilovic
Physician Assistant in opleiding, Cardiac Care-Verpleegkundige, NRR Docent Instructeur

Lees meer

Ik ben Nadine Stomilović, Physician Assistant in opleiding met aandachtsgebied sportcardiologie, werkzaam binnen het Hartcentrum AMC, Amsterdam UMC.

Als Cardiac Care verpleegkundige (reanimatieteamlid) & oud Reaninatiecoordinator binnen het AMC heb ik ruime ervaring met acute situaties/reanimaties, ik ben Instructeur op verschillende reanimatieniveaus.(basis/advanced, volwassen/kind etc.) Binnen de trainingen hoop je een ieder het vertrouwen mee te geven om levensreddend te handelen op het moment dat dat moet.

Sinds juli ben ik naast mijn opleiding en werk als Physician Assistant i.o. blijven werken (oproepkracht als CCU-verpleegkundige (op mijn oude afdeling,) omdat ik dit nog altijd leuk vindt en het team/werk een warm hart toedraag. Door mijn oude functies ben ik in contact gekomen met Taskforce QRS Amsterdam en het nuttige werk dat zij doen, studenten die jonge mensen opleiden in levensreddend handelen, dat is de toekomst! Ik ben trots en verheugd met onze mooie samenwerking binnen Amsterdam UMC, binnen o.a. sport en reanimatie.

Laten we met elkaar dit levensbelangrijke werk blijven voortzetten!

 

Hoeveel mensen hebben wij in Amsterdam leren reanimeren

1
Totaal aantal personen
1
Waarvan middelbare scholieren
1
Aantal personen schooljaar 20/21
1
Waarvan middelbare scholieren schooljaar 20/21

Cijfers bijgewerkt op 22-02-21

Partners

Logo International Federation of Medical Students Associations
IFMSA-VUmc
Logo Amsterdam UMC
Amsterdam UMC