Partners

De Hartstichting en het Hart Long Centrum Leiden hebben ons in het begin van ons bestaan het vertrouwen gegund om ons een opstartsubsidie te verschaffen. Taskforce QRS Amsterdam bedankt onze partners voor al hun steun!     

Heeft u vanuit uw maatschappelijke rol en betrokkenheid interesse om een bijdrage te leveren aan ons mooie initiatief en wilt u ons helpen om samen Nederland hartveilig te maken? Steun ons dan met een gift of word partner, zodat wij zoveel mogelijk leerlingen en particulieren kunnen leren reanimeren. Zo kunnen er met uw steun levens worden gered! Neem contact met ons op via amsterdam@taskforceqrs.nl

Comité van aanbeveling

Ons comité van aanbeveling bestaat uit medische specialisten die actief zijn in de reanimatie wereld en achter ons initiatief staan. Met behulp van hun steun hopen wij nog meer scholen en organisaties te bereiken.
Drs. Hans van Schuppen
Urgentie-anesthesioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Teamleider van het reanimatieteam

“Het herkennen van een circulatiestilstand en het starten van basale reanimatie is echt van levensbelang. Dit moet zo veel mogelijk burgers aangeleerd worden. Er is een internationale trend om hier al vroeg mee te beginnen, omdat dit de overleving verder doet toenemen. Het lesgeven is erg leuk om te doen. Ik ben hier zelf ook mee begonnen als medisch student. Ik heb hierdoor veel geleerd over reanimatie en ervaring opgedaan in het lesgeven. En belangrijker: veel mensen mogen trainen in wat ze moeten doen bij een circulatiestilstand. Daarom ben ik blij en trots om lid te zijn van het Comité van Aanbeveling van deze Taskforce QRS afdeling!”

Prof. Dr. W.A. (Pim) van Gool
Hoogleraar Neurologie UvA, Voorzitter Gezondheidsraad

“Reanimeren kan je leren, net als fietsen en zwemmen. Met reanimatie kan je levens
redden. Het voorkomt dat je in een noodsituatie in paniek raakt; totaal niet weet wat je
moet doen. Daarmee heb je iets geleerd waar je je hele verdere leven profijt zal hebben.
Zelfs als er nooit iemand in je nabijheid een hartstilstand doormaakt. Ook als een
reanimatie niet succesvol is. Dan is het voor nabestaanden troostend om te weten dat
het uiterste is geprobeerd. Een reanimatiepoging is altijd goed, zelfs als deze uiteindelijk
niet slaagt of als, achteraf, blijkt dat deze niet echt nodig was. Als een reanimatie wel
terecht en succesvol is, dan maak je iemand heel gelukkig. Dat geldt natuurlijk ook voor
de betrokken familie. En ook voor je zelf. Het is stoer. Reanimeren kan je leren.”

Dr. Frank Bloemers
Sectiehoofd Traumachirurgie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc

Dr. Frank Bloemers is sectiehoofd Traumachirurgie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc en daarnaast ook zeer betrokken bij EHBO onderwijs op de Vrije Universiteit. Naast zijn werkzaamheden in het Amsterdam UMC is hij verder consulent bij AFC Ajax en is hij voorzitter van de commissie Ziekenhuis Rampen Opvang (ZiROP).

Sanne Blom-van Driem
SEH verpleegkundige in het OLVG Oost

Sanne Blom-van Driem is SEH verpleegkundige in het OLVG oost en daarnaast ook actief als reanimatiecoördinator binnen het OLVG. Verder is hij de initiatiefnemer voor de Restart a Heartday die sinds 2017 jaarlijks georganiseerd wordt in het Oosterpark in Amsterdam.

Drs. Tanca Minderhoud
Internist Acute Geneeskunde in het Amsterdam UMC, VUmc

“Reanimatie redt mensenlevens! Hoe eerder wij starten met reanimatie hoe beter. Daarom staan wij, internisten acute geneeskunde Amsterdam UMC, locatie VUmc, volledig achter de doelstellingen van Taskforce QRS. Door zoveel mogelijk scholieren te trainen, kan de kennis over reanimatie zich snel verder verspreiden. Op de SEH zien wij regelmatig mensen waar niet direct gestart is met reanimeren, ten tijde van een circulatiestilstand. Dit heeft een groot effect op de kans dat je het overleeft als patiënt. Steun dus Taskforce QRS, dan staan steeds meer mensen paraat om te helpen in acute situaties.”

Drs. Marc Scot
Anesthesioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC

Drs. Marc Scot is anesthesioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC en is daarnaast hoofd van het reanimatieonderwijs aan de Universiteit van Amsterdam.

Prof. dr. Prabath Nanayakkara
Hoogleraar acute interne geneeskunde, VUmc

Onze partners

Hartstichting
Hart Long Centrum Leiden

U kunt ons helpen om Nederland hartveilig te maken

Steun ons met een gift of wordt partner, zodat wij zo veel mogelijk leerlingen leren reanimeren. Zo kan met uw steun, andermans leven worden gered.

Reanimatieonderwijs steunen
Top