Projecten

Taskforce QRS Amsterdam neemt, naast het geven van reanimatieonderwijs aan middelbare scholieren en andere particulieren, ook deel aan diverse projecten zoals de Tweenstalent beurs en Restart a Heartday. Kijk hier onder voor meer informatie over de afgelopen projecten en evenementen!

Tweenstalent beurs

De Tweenstalent beurs is een evenement waar leerlingen van basisscholen, voortgezet onderwijs en MBO- scholen kunnen experimenteren met hun talenten en ervaren welke leer- en werkmogelijkheden hierop aansluiten. Op 25 juni 2018 vond de vierde editie van de ‘’Tweenstalent beurs’’ plaats in het Theater Amsterdam. Op dit evenement kregen meer dan 1.500 jongeren de gelegenheid om hun talenten te ontdekken. Hierbij konden ze deelnemen aan diverse workshops, onder andere het leren reanimeren. Het evenement werd verzorgd door Het Hart Long Centrum in samenwerking met Taskforce QRS Leiden en Taskforce QRS Amsterdam. Hierbij werd het belang van het reanimeren nogmaals in kaart gebracht. We kregen zowel van de scholieren als van de docenten enthousiaste reacties. Het was zeker een geslaagde dag!

Restart a Heartday

De Europese Restart a Heart Day is opgericht met de steun van het Europees Parlement en vindt elk jaar plaats op 16 oktober. In 2018 vindt de eerste wereldwijde editie plaats. Deze campagne wilt de bewustwording creëren dat iedereen kan leren reanimeren en BLS-cursussen op scholen en op openbare locaties kan faciliteren. Taskforce QRS Amsterdam ondersteunt de Restart a Heartday door op deze dag samen met de organisatie reanimatieonderwijs te voorzien in het openbaar. Zo waren wij op 13 oktober aanwezig in het Oosterpark samen met het OLVG Oost en hielpen we op 16 oktober mee met workshops in het Amsterdam UMC – locatie AMC.

Reanimatietrainingen

Taskforce QRS Amsterdam verzorgt reanimatiecursussen. Deze trainingen worden georganiseerd voor studie- en studentenverenigingen. De cursussen worden volgens de NRR-eisen gegeven door gekwalificeerde student reanimatie-instructeurs, en cursisten krijgen een officieel certificaat na het succesvol afronden van deze cursus. 

Reanimatieonderwijs op school

Momenteel zijn wij als Taskforce QRS Amsterdam actief op verschillende middelbare scholen in de stad Amsterdam. Leerlingen van deze scholen leren wij de levensreddende reanimatie.

Reanimatie estafette

Elk jaar organiseert de Stichting Reanimatie-estafette Limburg in samenwerking met een wisselende middelbare school in Limburg een reanimatie-estafette. Ook de betreffende gemeente en vele sponsors dragen hieraan bij. Taskforce QRS Maastricht levert op deze dag materiaal en reanimatie-instructeurs.

Lees meer

Deze dag staat volledig in het teken van samenwerken. Samen reanimeren studenten, scholieren, politici, (professioneel) hulpverleners en burgers gedurende 10 uur lang onafgebroken in verschillende teams. Ook u kunt bijdragen! Bezoek de 12e editie in Heerlen op vrijdag 29 september tussen 9.00-19.00. Meer informatie via www.reanimatie-estfette.nl

Met een dagvullend programma wordt er aandacht gevraagd voor het probleem van plotse hartdood, laten wij zien dat reanimeren teamwork is en proberen wij het draagvlak voor reanimatieonderwijs op school te vergroten. Het programma biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten zoals een infomarkt, demonstraties en voordrachten.

Restart a Heart Day

Serviceclub Rotary Maastricht Oost en stichting Taskforce QRS Maastricht vinden dat iedereen, jong & oud, moet kunnen reanimeren. Maar hoe zorg je ervoor dat elke inwoner of bezoeker van de stad, dit op een snelle, makkelijke en laagdrempelige manier leert? Door het anders te doen! Dwars, uniek en ludiek. Op deze wijze willen we in Nederland, het reanimatieonderwijs en inwoners met elkaar verbinden.

Lees meer

Op internationale Restart a Heartday wordt er met zoveel mogelijk kinderen een “life heartbeat” gemaakt om aandacht te vragen voor reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Op een creatieve manier zullen we de heartbeat jammen op emmers, fungerend als trommels, gedurende precies zes minuten, omdat deze zes minuten van levensbelang zijn voor mensen met plotselinge hartstilstand.

De school kan een eigen invulling geven aan het idee. Een idee zou kunnen zijn om op het schoolplein onder leiding van de muziekleraar (of met de schoolband) een jamsessie te organiseren. De bedoeling is dat de school zelf een eigen filmpje van de jamsessie maakt.

Alle filmpjes worden online gezet, die wij als stichting zullen delen en waarbij het meest bijzondere filmpje uiteraard een award krijgt, de “Keep The Heartbeat Going award”.

Kun jij al reanimeren?

Ben jij in staat je naasten te reanimeren wanneer de situatie zich voordoet? Zo niet, dan raden wij je aan een reanimatie cursus te volgen.

Inschrijven om te leren reanimeren
Top