Reanimatietraining volgen

direct naar inschrijven

Elk jaar krijgen in Nederland 15.000 mensen een circulatiestilstand, in de volksmond ook wel “hartstilstand” genoemd. Dit komt neer op 41 slachtoffers per dag. Het starten van reanimatie binnen 6 minuten kan de overlevingskans van een slachtoffer enorm verhogen! Leer dus reanimeren!

Taskforce QRS Amsterdam biedt reanimatiecursussen aan voor slechts €30,00. Daarnaast hebben we ook een speciaal tarief voor studenten van €20,00. De reanimatietrainingen worden gegeven door gecertificeerde medische studenten, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Inschrijven is mogelijk door hier te klikken. Kies “volledige cursus” in de stad Amsterdam en volg de overige stappen. 

UPDATE: cursussen t/m mei zijn geannuleerd
In het licht van de nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) en het aangepaste advies van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en het RIVM hebben we besloten om de cursussen t/m mei te annuleren. De NRR is van mening dat kwetsbare mensen niet onnodig risico moeten lopen op besmetting van het virus. Gezien onze cursussen regelmatig worden bezocht door mensen die behoren tot deze risicogroepen, hebben wij besloten deze uit voorzorg te annuleren. Wij weten nog niet wanneer de volgende cursussen plaats zullen vinden. Houd voor de nieuwe cursusdata onze website in de gaten.  

De volgende beschikbare cursusdata zijn:

 • 8 april 2020 18.00 tot 22.00 uur – GEANNULEERD – 
 • 22 april 2020 18.00 tot 22.00 uur – GEANNULEERD – 
 • 6 mei 2020 18.00 tot 22.00 uur – GEANNULEERD – 
 • 20 mei 2020 18.00 tot 22.00 uur – GEANNULEERD 

In principe zullen de trainingen plaatsvinden op de Vrije Universiteit, aan de Boelelaan 1105 (niet in het ziekenhuis!). U wordt om 17:55 uur bij de hoofdingang opgehaald door onze instructeurs. De exacte locatie met routebeschrijving volgt in een informatiemail die u zult ontvangen. LET OP! Vaak belanden onze mailtjes in de spambox, dus controleer deze regelmatig. Er is een klein pauze moment van 15 minuten, maar we raden aan om van te voren al te eten. De trainingen gaan door mits er voldoende aanmeldingen zijn. 

Staat er momenteel geen datum bij waarop u beschikbaar bent? Houd onze site en Facebook pagina dan in de gaten voor nieuwe data. Daarnaast kunt u ook trainingen aanvragen voor groepen van meer dan 10 personen. Deze kunnen dan doordeweeks in de avond vanaf 18.00 uur of eventueel in het weekend gegeven worden. Mail hier voor naar opleidingen.amsterdam@taskforceqrs.nl. Voor overige vragen kunt u ook altijd mailen!

Samen met andere cursisten oefent u alle stappen van de reanimatie op oefenpoppen. Tijdens deze cursus leert u:

 • hoe u een circulatiestilstand herkent en wat u dan moet doen,
 • hoe u moet reanimeren: hartmassage toe moet passen en mond-op-mond-beademing moet geven,
 • hoe u een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’,
 • hoe u een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt,
 • hoe u handelt bij een verslikking/verstikking.
 • Indien er tijd is behandelen we ook scenario’s en extra’s.

Tijdens onze reanimatiecursus besteden we extra aandacht aan de communicatie tijdens een reanimatie, moderne hulpmiddelen en andere zaken waar je als hulpverlener van tevoren rekening mee moet houden. Bovendien proberen wij de cursus met filmpjes en ander aanvullend beeldmateriaal extra levendig te maken. Hierbij houden we te allen tijde rekening met eventuele cursisten die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. Na afloop van de cursus ontvangt u een officieel NRR certificaat.

Onze reanimatie instructeurs zijn erkende instructeurs van de NRR. Aangezien al onze instructeurs op vrijwillige basis lesgeven, gaat het merendeel van de bijdrage voor de cursus naar de onkosten voor de reanimatielessen op middelbare scholen.

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gehandhaafd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kunt u zich inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep (vanaf 5 personen) een cursus te volgen op een datum die we in overleg vaststellen. Mocht u hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site of mail naar opleidingen.amsterdam@taskforceqrs.nl 

 • Training tijd en locatie
  Op deze pagina kun je jezelf inschrijven voor een reanimatietraining. De training bestaat uit 1 avond cursus van 4 uur. De cursus vindt meestal plaats in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit.
 • Doelgroep
  Dit is bestemd voor personen. Organisaties kunnen contact met ons opnemen.
 • Kosten
  De kosten voor een reanimatiecursus zijn 30 euro per persoon. Voor studenten is er een studententarief van 20 euro per persoon, bij vertoon van een geldige collegekaart of een bewijs van inschrijving.
 • Certificaat
  Na deze training ontvangt u een officieel NRR certificaat. 
 • Meer informatie
  U zult nadat u zich heeft ingeschreven verdere informatie ontvangen.

Reanimatietrainingen voor uw school?

Bekijk onze pagina voor scholen.

Top