Reanimatietraining volgen

Elk jaar krijgen in Nederland 15.000 mensen een circulatiestilstand, in de volksmond ook wel “hartstilstand” genoemd. Dit komt neer op 41 slachtoffers per dag. Het starten van reanimatie binnen 6 minuten kan de overlevingskans van een slachtoffer enorm verhogen! Leer dus reanimeren!

Taskforce QRS Amsterdam biedt reanimatiecursussen aan voor slechts €30,00. Daarnaast hebben we ook een speciaal tarief voor studenten van €20,00. De reanimatietrainingen worden gegeven door gecertificeerde medische studenten, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Inschrijven is mogelijk door hier te klikken. Kies “volledige cursus” in de stad Amsterdam en volg de overige stappen.

Onze reanimatie instructeurs zijn erkende instructeurs van de NRR. Aangezien al onze instructeurs op vrijwillige basis lesgeven, gaat het merendeel van de bijdrage voor de cursus naar de onkosten voor de reanimatielessen op middelbare scholen.

UPDATE: cursussen tot nader order geannuleerd
In het licht van het coronavirus (COVID-19) hebben we besloten om de cursussen tot nader order te annuleren. Wij weten nog niet wanneer de volgende cursussen plaats zullen vinden. Houd voor de nieuwe cursusdata onze website in de gaten.
Ook accepteren wij geen cursusaanvragen meer op locatie. Zodra wij weer aanvragen kunnen ontvangen laten wij dit ook via onze website weten. 

Locatie en tijd
In principe zullen de trainingen plaatsvinden op de Vrije Universiteit, aan de Boelelaan 1105 (niet in het ziekenhuis!). U wordt om 17:55 uur bij de hoofdingang opgehaald door onze instructeurs. De exacte locatie met routebeschrijving volgt in een informatiemail die u zult ontvangen. LET OP! Vaak belanden onze mailtjes in de spambox, dus controleer deze regelmatig. Er is een klein pauze moment van 15 minuten, maar we raden aan om van te voren al te eten. De trainingen gaan door mits er voldoende aanmeldingen zijn.

Staat er momenteel geen datum bij waarop je beschikbaar bent? Houd onze site en Facebook pagina dan in de gaten voor nieuwe data. 

Cursusaanvraag op locatie
Wegens de coronacrisis accepteren wij momenteel geen cursusaanvragen meer op locatie. Zodra wij weer aanvragen kunnen ontvangen laten wij dit via onze website weten. 

Inhoud van de cursus
Samen met andere cursisten oefen je alle stappen van de reanimatie op oefenpoppen. Tijdens deze cursus leer je:

 • hoe je een circulatiestilstand herkent en wat u dan moet doen,
 • hoe je moet reanimeren: hartmassage toe moet passen en mond-op-mond-beademing moet geven,
 • hoe je een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’,
 • hoe je een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt,
 • hoe je handelt bij een verslikking/verstikking.
 • Indien er tijd is behandelen we ook scenario’s en extra’s.

Tijdens onze reanimatiecursus besteden we extra aandacht aan de communicatie tijdens een reanimatie, moderne hulpmiddelen en andere zaken waar je als hulpverlener van tevoren rekening mee moet houden. Bovendien proberen wij de cursus met filmpjes en ander aanvullend beeldmateriaal extra levendig te maken. Hierbij houden we te allen tijde rekening met eventuele cursisten die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. Na afloop van de cursus ontvangt je een officieel NRR certificaat.

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gehandhaafd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kan je je inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep (vanaf 5 personen) een cursus te volgen op een datum die we in overleg vaststellen. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site of mail naar opleidingen.amsterdam@taskforceqrs.nl 

 • Training tijd en locatie
  Op deze pagina kun je jezelf inschrijven voor een reanimatietraining. De training bestaat uit 1 avond cursus van 4 uur. De cursus vindt meestal plaats in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit.
 • Doelgroep
  Dit is bestemd voor personen. Organisaties kunnen contact met ons opnemen.
 • Kosten
  De kosten voor een reanimatiecursus zijn 30 euro per persoon. Voor studenten is er een studententarief van 20 euro per persoon, bij vertoon van een geldige collegekaart of een bewijs van inschrijving.
 • Certificaat
  Na deze training ontvang je een officieel NRR certificaat. 
 • Meer informatie
  Je zult nadat je je hebt ingeschreven verdere informatie ontvangen.

Reanimatietrainingen voor uw school?

Bekijk onze pagina voor scholen.

Aanvragen cursus op locatie

 • We hebben minimaal een maand nodig om instructeurs en vervoer te regelen. Voor cursussen op kortere termijn zullen we contact opnemen over de haalbaarheid.
 • (rekening houdend met een onderlinge afstand van 1,5 meter)
 • Bijvoorbeeld meerdere cursusdata, toelichting op (grootte van) de cursusruimte, toelichting beamer/scherm, soort doelgroep, overige opmerkingen, wensen of vragen...
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan