Reanimatie training volgen

Elk jaar krijgen in Nederland 15.000 mensen een circulatiestilstand, in de volksmond ook wel “hartstilstand” genoemd. Dit komt neer op 41 slachtoffers per dag. Het starten van reanimatie binnen 6 minuten kan de overlevingskans van een slachtoffer enorm verhogen! Leer dus reanimeren!

Taskforce QRS Amsterdam biedt reanimatiecursussen voor particulieren aan voor slechts €35,00. Hiernaast hebben we ook een speciaal tarief, van €20,00, voor studenten. De reanimatietrainingen worden gegeven door gecertificeerde medische studenten, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Inschrijven is mogelijk via onze site, kies “volledige cursus” in de stad Amsterdam en volg de overige stappen.

Onze reanimatie instructeurs zijn erkende instructeurs van de NRR. Aangezien al onze instructeurs op vrijwillige basis lesgeven, gaat het merendeel van de bijdrage voor de cursus naar de onkosten voor de reanimatielessen op middelbare scholen.

Schrijf je nu in!

Algemene informatie

Training tijd en locatie

Op deze pagina kun je jezelf inschrijven voor een reanimatietraining. De training bestaat uit een avondcursus die ongeveer 4 uur duurt.

Over het algemeen zullen de trainingen plaatsvinden in het Amsterdam UMC, locatie AMC te Meibergdreef 9 1105 AZ.  De trainingen worden gegeven in de Fonteynzaal aan het Voetenplein en beginnen normaliter om 18:30. De exacte locatie met routebeschrijving volgt ook in een informatiemail die je zult ontvangen voor de cursus. LET OP! Vaak belanden onze mailtjes in de spambox, dus controleer deze regelmatig. Er is een klein pauze moment van 15 minuten, maar we raden aan om van te voren al te eten. De trainingen gaan door mits er voldoende aanmeldingen zijn.

Doelgroep

Dit is bestemd voor particulieren. Organisaties kunnen contact met ons opnemen.

Kosten

De kosten voor een reanimatiecursus zijn €35,00 per persoon. Voor studenten is er een studententarief van €20,00 per persoon, bij vertoon van een geldige collegekaart of bewijs van inschrijving.

Certificaat

Na deze training ontvang je een officieel NRR certificaat.

Meer informatie

Je zult nadat je je hebt ingeschreven verdere informatie ontvangen.

Staat er momenteel geen datum bij waarop je beschikbaar bent? Houd onze site en Facebook pagina dan in de gaten voor nieuwe data.

Inhoud van de cursus

Samen met andere cursisten oefen je alle stappen van de reanimatie op oefenpoppen. Tijdens deze cursus leer je:

 • hoe je een circulatiestilstand herkent en wat je dan moet doen,
 • hoe je moet reanimeren: hartmassage toe moet passen en mond-op-mond-beademing moet geven,
 • hoe je een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’,
 • hoe je een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt,
 • hoe je handelt bij een verslikking/verstikking.
 • Indien er tijd is behandelen we ook scenario’s en extra’s.

Tijdens onze reanimatiecursus besteden we extra aandacht aan de communicatie tijdens een reanimatie, moderne hulpmiddelen en andere zaken waar je als hulpverlener van tevoren rekening mee moet houden. Bovendien proberen wij de cursus met filmpjes en ander aanvullend beeldmateriaal extra levendig te maken. Hierbij houden we te allen tijde rekening met eventuele cursisten die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. Na afloop van de cursus ontvangt je een officieel NRR certificaat.

Aanvragen cursus op locatie • We hebben minimaal een maand nodig om instructeurs en vervoer te regelen. Voor cursussen op kortere termijn zullen we contact opnemen over de haalbaarheid.

  Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ • (rekening houdend met een onderlinge afstand van 1,5 meter)
 • Bijvoorbeeld meerdere cursusdata, toelichting op (grootte van) de cursusruimte, toelichting beamer/scherm, soort doelgroep, overige opmerkingen, wensen of vragen…
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gehandhaafd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kan je je inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep (vanaf 5 personen) een cursus te volgen op een datum die we in overleg vaststellen. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site of mail naar opleidingen.amsterdam@taskforceqrs.nl 

Reanimatietrainingen voor scholen

Voor meer informatie over reanimatie lessen op middelbare scholen, bekijk onze pagina voor scholen

Reanimatietraining voor particulieren

Inschrijven voor een particuliere reanimatie cursus? Dit kan via de pagina reanimatie cursus voor particulieren. Kies “volledige cursus” in de stad Amsterdam en volg de overige stappen.