Burgerhulpverlening

Word burgerhulpverlener!

Wanneer je met succes een reanimatiecursus hebt gevolgd, is het belangrijk om niet te vergeten u aan te melden als burgerhulpverlener. Als burgerhulpverlener bent u deel van een regionaal oproepsysteem. Wanneer iemand bij u in de buurt een hartstilstand krijgt en er een melding wordt gedaan via 112, ontvangt u via uw mobiele telefoon een oproep. In deze oproep staat de locatie van het slachtoffer. Als u op dat moment in de buurt bent, kunt u zo snel mogelijk naar het slachtoffer gaan om samen met andere omstanders en burgerhulpverleners te starten met reanimeren en een AED aan te sluiten, totdat de ambulance arriveert en de reanimatie overneemt.

“Waarom het zo belangrijk is? Als iemand bij jou in de straat een hartstilstand krijgt en je hebt hier geen weet van, kun je sowieso niets voor deze persoon betekenen. Wanneer je een bericht op je telefoon krijgt via het oproepsysteem dan kun je wel de hulp verlenen die diegene op dat moment zo hard nodig heeft. Je redt levens!”

Uit onderzoek is gebleken dat de overlevingskans tot 60% toeneemt wanneer direct wordt gestart met reanimatie. Wanneer gewacht moet worden op een ambulance, neemt deze kans af tot slechts 5-10%. Meld u dus snel aan en red een leven bij jou in de buurt!

Aanmelden bij een oproepsysteem

 

 

 

 

Top