Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht

Commissie promo in de spotlight

Als het aan de leden van de commissie promo lag, waren zij nu in de dierentuin aan het kijken naar de stokstaartjes, waarvan zij samen veel weghebben. Of zij lagen in Dubai aan het strand, terwijl zij om de beurt zwemmen met dolfijnen. Maar in werkelijkheid werkt de commissie promo er hard aan om Taskforce QRS Maastricht in het schijnende zonnetje te zetten.

Wat doet de promo-commissie precies? En wie zijn de dames en heren achter de werkzaamheden?  
 

Daniëlle Roosen, waar houdt de commissie promo zich in het algemeen mee bezig?
Wij als promo commissie proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen over het belang van reanimatieonderwijs. We zijn regelmatig te vinden bij activiteiten zoals de open dag van MUMC+, Loop met je dokter, de Kennedymars enzovoort. We geven hier informatie en laten live reanimatie-demonstraties zien. Ook informeren we studenten middels het geven van collegepraatjes, het actief flyeren op de Universiteit Maastricht en het geven van demo’s in de binnenstad.

Inge Luu, waar houden jullie je nu vooral mee bezig?
flyeren-demoWe hebben net de demo in de binnenstad achter de rug, waar we de laatste tijd veel mee bezig zijn geweest. Nu gaan we ons vooral richten op Loop met je dokter, een evenement waarbij burgers samen met een aantal artsen een mooie wandeling maken en waar ook een loterij aan gekoppeld is. De opbrengst van Loop met je dokter gaat voor een deel naar het reanimatieonderwijs, met als doel nog meer middelbare scholieren te kunnen leren reanimeren, wat natuurlijk ook het doel is van Taskforce QRS. Daarom gaan wij als promo commissie ons de komende tijd inzetten om zoveel mogelijk loten te verkopen.

Hind Chabbaki, hoe ben je erop gekomen om bij de commissie te gaan?
Het leek mij altijd erg leuk om extra-curriculaire activiteiten naast mijn studie te doen. Want alleen een studie vormt een mens niet. Sinds februari 2014 geef ik reanimatielessen. Na een lange tijd actief lessen te hebben geven leek het mij leuk om nog iets erbij te doen. Drie maanden geleden zag ik overal op de universiteit flyers hangen dat Taskforce QRS Maastricht commissieleden zocht. Ik heb mij toen laten informeren hierover en heb mij toen aangemeld voor een sollicitatiegesprek bij de commissie promo. Het leek mij namelijk heel erg leuk en interessant om een brug te slaan tussen Taskforce QRS en de maatschappij. En niets is minder waar. Wat ik nu doe is precies wat ik zocht. Het is interessant, leuk en bovenop alles is het nog belangrijk ook!

Sanela Kuc, heb je ooit iets geks meegemaakt met de commissie?Rescusci Anne
“Resusci Inge”. Wij hielden een demo in de binnenstad, waarbij wij onder de burgers meer aandacht wilden vestigen op het reanimeren. Bij deze demo zou een van ons het slachtoffer spelen. Dit slachtoffer werd tijdens de demo omgewisseld met een reanimatiepop. Om het er echter uit te laten zien, wilden wij dat de reanimatiepop en het slachtoffer dezelfde kleding zouden dragen. Toen zei Inge dat zij in de kleding van de pop zou passen. Dit werd getest en het was inderdaad het geval! Sindsdien is de bijnaam Resusci Inge weleens gevallen, en bleek dat zij een geweldige mascotte zou zijn voor Taskforce QRS Maastricht.

Karlijn Thielen, doen jullie samen wel eens dingen?
Jazeker doen we wel eens leuke dingen! We gaan bijvoorbeeld wel eens met z’n allen ergens eten, bij iemand thuis of in de stad.

Nawid Daliry, wat vind je het leukste aspect van je werk bij de commissie promo?
Ik vind het leukste aspect dat ik met gemotiveerde mensen kan werken die hun werk serieus nemen. Daarnaast is het leuk dat ik design en creativiteit mag combineren in mijn werk. Naast dat alle activiteiten en vergaderingen in een gezellige sfeer gehouden worden, proberen we altijd zo veel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van reanimeren.

Janine Jansen, hoe vind je het als voorzitter?
Ik ben nu bijna een jaar voorzitter van de commissie promo. Dit is me erg goed bevallen. We zijn dit jaar begonnen met een wat kleiner aantal, en bestaan nu aan het einde van het jaar uit een groep die maar liefst twee keer zo groot Demo binnenstad Taskforce QRS Maastrichtis. Het is een erg gezellige commissie, die bestaat uit mensen die allemaal zeer gemotiveerd zijn en hun best doen om het beste van de commissie te maken. We hebben dit jaar bovendien veel bereikt en een hoop nieuwe ideeën bedacht en uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn dat we een demonstratie gegeven hebben in de binnenstad van Maastricht, en dat we dit jaar voor de eerste keer zijn gaan flyeren op de faculteiten in de binnenstad. Volgend jaar gaat Sanela Kuc het van me overnemen, aangezien ik i.v.m. met mijn coschappen niet meer bij elke vergadering aanwezig zal kunnen zijn. Ik ben er van overtuigd dat ze het goed zal doen, en wens haar alvast veel succes hierbij!

Jerremy Weerts, hoe vind je Janine als voorzitter?
Een positief persoon die op een leuke wijze de commissieleden betrekt bij de activiteiten. Lukt het niet? Dan lost ze het zelf op!

Hanin Ghossein, als je als commissie gratis op vakantie zou mogen, wat voor vakantie zou dan het beste bij de commissie passen en waarom?dubai
Ik zou op zonvakantie gaan naar een Arabisch land om mijn commissie wat van de Arabische cultuur te laten proeven. Om niet te veel afstand te hoeven nemen van het Westen, zou mijn voorkeur uitgaan naar het moderne Dubai. Door een safari te maken en op kamelen te rijden in de woestijn of door te gaan zwemmen met dolfijnen krijgen we de mogelijkheid om elkaar op een leuke en amusante manier te leren kennen. Zo kunnen we weer bij terugkomst van vakantie met een fris en fruitig brein aan het werk bij Taskforce QRS Maastricht!

Anne Jeurissen, als de commissie promo een dier was, welk dier zou het dan zijn en waarom?
Als de commissie promo een dier was, zou het een stokstaartje zijn. Stokstaartjes leven in groepen, maar hebben een duidelijke taakverdeling, net zoals het geval is in onze commissie. We werken als een team, maar iedereen heeft zijn eigen specialiteit. Lekker efficiënt dus! Stokstaartjes werken bovendien ook samen met andere soortgenoten, door hen te waarschuwen wanneer er gevaar dreigt. De commissie promo werkt samen met verschillende commissies; wanneer er verzoeken binnen komen voor de promotie van bepaalde activiteiten, werken we samen met de desbetreffende commissie en overleggen we hoe we het doel kunnen bereiken. Een voor allen, allen voor een.

Ali Talib, ook onderdeel van het team van de commissie promo, hartstikke bedankt voor het leuke interview!

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan