Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht
portretfoto van Ehsan Ayubi in een polo van Taskforce QRS met het logo van het Maastricht UMCportretfoto van Ehsan Ayubi in een polo van Taskforce QRS met het logo van het Maastricht UMC

Ehsan Ayubi over de Reanimatie-estafette

Wat vind je van de Reanimatie-estafette?
Het is een leuke en gezellige dag! Je begeleidt teams bij de reanimatie-stations, kunt meedoen met verschillende workshops, geeft demonstraties en lezingen en je kunt prijzen winnen indien je meedoet met het wedstrijdstation.

Waarom vind je de Reanimatie-estafette belangrijk?
Tijdens de Reanimatie-estafette wordt veel aandacht besteed aan plotselinge hartstilstand en reanimeren. Dat gebeurt onder andere door non-stop 10 uur op oefenpoppen te reanimeren. Als reanimatie-instructeur begeleid je teams die uit onder meer scholieren, professionals en politici bestaan. Je leert men reanimeren, maar benadrukt vooral de essentie van teamwork en het feit dat je achtergrond niet van belang is om te kunnen reanimeren.

hartfilmpje waarvan de lijn tussen twee hartslagen de vorm van een hartje heeftHoe bevielen de colleges van ECG en/of fysiologie van het hart?
De informatie over de fysiologie van het hart in de lezing en het ECG practicum was leuk en leerzaam. Het was voor iedereen goed te volgen en gaf diepgang voor geïnteresseerden over de werking van het hart, hoe men een ECG maakt en hoe men dat moet interpreteren.

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan