Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht

De ervaring van een reanimatie instructeur

Hi!

Mijn naam is Liza en ik ben geneeskundestudent in Utrecht. Ik ben nu ruim een jaar instructeur bij Taskforce QRS Utrecht, waarbij ik reanimatielessen verzorg op verschillende middelbare scholen.

Waarom ik reanimatieinstructeur ben geworden? Ik vond het belangrijk om ook mijn steentje bij te dragen aan onze maatschappij. En hoe mooi is het om dat te doen door middel van de kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie?

Ik vind het heel erg leuk om op allerlei verschillende middelbare scholen een kijkje te kunnen nemen, vele verschillende leerlingen en docenten te ontmoeten en samen te werken aan één doel: zorgen dat iedereen leert reanimeren, zodat mensen die hulp nodig hebben, het ook zo snel mogelijk krijgen. Het is heel inspirerend om te zien hoe snel de scholieren het reanimeren oppakken. Ook voor mezelf is het erg handig: leren lesgeven is iets wat voor elke toekomstige arts goed van pas komt! En omdat je lesgeeft met leuke mensen van het Taskforce QRS-team, waarbij samenwerking van essentieel belang is, is het ook nog eens heel gezellig en vliegt de tijd letterlijk voorbij. Daarnaast zijn de reacties van zowel de leerlingen als de docenten van de scholen erg positief, waardoor ik altijd met een goed gevoel vertrek.

Bij Taskforce QRS is het hele proces goed geregeld: je kunt lesgeven wanneer het jou uitkomt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is op de juiste tijd en de juiste plaats aanwezig zijn, de rest regelen zij!

Ik ben heel erg blij dat ik me destijds heb aangemeld als instructeur en ik hoop er nog lang mee door te kunnen gaan. Twijfel je nog om je aan te melden? Niet doen! Hopelijk kom ook jij het Taskforce QRS-team versterken. 

 

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan