Taskforce QRS Groningen

  Ons verhaal

  Taskforce QRS Groningen bestaat uit een groep enthousiaste studenten met (voornamelijk) gezondheidsgerelateerde studies uit Groningen die zich inzetten voor een belangrijk doel: het vergroten van de overlevingskans bij een circulatiestilstand. Om dit doel te bereiken leiden wij studenten op tot reanimatie-instructeur. Deze instructeurs geven vervolgens reanimatieonderwijs aan middelbare scholieren en studenten. We willen het belang van goede reanimatie benadrukken en zo veel mogelijk leerlingen leren reanimeren: zo maken wij Groningen een hartveilige provincie.

  Lees meer

  Elke week hebben gemiddeld 300 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts de helft van deze mensen krijgt potentieel levensreddende reanimatie. Het komt vaak voor dat er niemand in de buurt is die kan reanimeren. De overlevingskans neemt tot 60% toe als er binnen 3 รก 4 minuten gestart wordt met reanimeren. Het is dus van groot belang dat meer mensen kunnen reanimeren en dat het belang van goede reanimatie onderstreept wordt.

  De start van Taskforce QRS Groningen ligt in juni 2015. Toen is het initiatief genomen om een organisatie op te richten voor reanimatieonderwijs, naar het voorbeeld van Taskforce QRS Maastricht, Nijmegen en Utrecht. We begonnen onder de naam Reanimatie Lesgeven Groningen. In anderhalf jaar tijd is de stichting gegroeid en konden steeds meer lessen gegeven worden. Op 12 november 2016 zijn wij officieel toegetreden tot de landelijke organisatie Taskforce QRS en is onze naam veranderd in Taskforce QRS Groningen.

  Hoeveel mensen hebben wij in Groningen leren reanimeren

  2415
  Totaal aantal personen
  2072
  Waarvan middelbare scholieren
  388
  Aantal personen schooljaar 20/21
  366
  Waarvan middelbare scholieren schooljaar 20/21

  Cijfers bijgewerkt op 22-03-21

  een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan