Reanimatietraining volgen

Elk jaar krijgen in Nederland 15.000 mensen een circulatiestilstand, in de volksmond ook wel “hartstilstand” genoemd. Dit komt neer op 35 slachtoffers per dag. Het starten van reanimatie binnen 6 minuten kan de overlevingskans van een slachtoffer enorm verhogen! Leer dus reanimeren!

Taskforce QRS Groningen biedt reanimatiecursussen aan voor verschillende prijzen waarbij geldt: hoe groter de groep, hoe goedkoper de prijs! Vraag voor de precieze prijzen een factuur aan via het kopje ‘contact’.

De reanimatie-trainingen worden gegeven door studenten, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Op dit moment staan er geen trainingen gepland i.v.m. de Covid-19 crisis.

De trainingen vinden meestal plaats op de medische faculteit, aan de Antonius Deusinglaan 1. De exacte locatie met routebeschrijving volgt in informatiemail die u ontvangt na aanmelding. De trainingen gaan door mits er voldoende aanmeldingen zijn. Het is daarnaast ook mogelijk om een cursus te volgen op eigen locatie.

Samen met andere cursisten oefent u alle stappen van de reanimatie op oefenpoppen. Tijdens deze cursus leert u:

 • Hoe u een circulatiestilstand herkent en wat u dan moet doen;
 • Hoe u moet reanimeren: hartmassage toe moet passen en mond-op-mond-beademing moet geven;
 • Hoe u een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’;
 • Hoe u een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt;
 • Hoe u handelt bij een verslikking/verstikking.

Tijdens onze reanimatiecursus besteden we extra aandacht aan de communicatie tijdens een reanimatie, moderne hulpmiddelen en andere zaken waar je als hulpverlener van tevoren rekening mee moet houden. Bovendien proberen wij de cursus met filmpjes en ander aanvullend beeldmateriaal extra levendig te maken. Hierbij houden we ten allen tijde rekening met eventuele cursisten die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

Onze reanimatie instructeurs zijn erkende instructeurs van de NRR. Het merendeel van de bijdrage voor de cursus naar de onkosten voor de reanimatielessen op middelbare scholen.

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gehandhaafd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kunt u zich inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep (vanaf 5 personen) een cursus te volgen op een datum die we in overleg vaststellen. Mocht u hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site of mail naar cursussen.nijmegen@taskforceqrs.nl.

 • Training tijd en locatie
  Op deze pagina kunt u zich inschrijven voor een reanimatietraining. De training bestaat uit 1 avond cursus van 3,5 uur. De cursus vindt meestal plaats op de medische faculteit. 
 • Doelgroep
  Dit is bestemd voor personen. Organisaties kunnen contact met ons opnemen.
 • Kosten
  De kosten voor een reanimatiecursus kunnen variëren van 5 tot 30 euro per persoon. Wij bieden een leuke actie aan waarbij geldt: met hoe meer personen u komt, hoe goedkoper de training is! Voor meer informatie kunt u een factuur aanvragen via het kopje ‘contact’.
 • Certificaat
  Na deze training ontvangt u een officieel NRR certificaat. 
 • Meer informatie
  U zult nadat u zich heeft ingeschreven verdere informatie ontvangen.

Reanimatietrainingen voor uw school?

Bekijk onze pagina voor scholen.

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan