Reanimatietraining volgen? Dat kan bij ons!

Elk jaar krijgen in Nederland 15.000 mensen een circulatiestilstand, in de volksmond ook wel een ‘hartstilstand’ genoemd. Dit komt neer op 35 slachtoffers per dag. Het starten van reanimatie binnen 6 minuten kan de overlevingskans van een slachtoffer enorm verhogen. Leer dus reanimeren en levens redden!

Onze reanimatie instructeurs zijn erkende instructeurs van de NRR. Het merendeel van de bijdrage voor de cursus gaat naar de onkosten voor de reanimatielessen op middelbare scholen.

Wil jij bij ons een les volgen? Er zijn nog data beschikbaar! Schrijf in via deze link!

Tijdens de cursus wordt geoefend op oefenpoppen. Wij leren jou:

  • Hoe je een circulatiestilstand herkent en wat je dan moet doen;
  • Hoe je moet reanimeren: hartmassage toepassen en mond-op-mond-beademing geven;
  • Hoe je een AED aansluit en bedient – ook wel ‘defibrilleren’ genoemd;
  • Hoe je een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt;
  • Hoe je handelt bij een verslikking/verstikking.

Tijdens onze reanimatiecursus besteden we extra aandacht aan de communicatie tijdens een reanimatie, moderne hulpmiddelen en andere zaken waar je als hulpverlener van tevoren rekening mee moet houden. Bovendien proberen wij de cursus met filmpjes en ander aanvullend beeldmateriaal extra levendig te maken. Hierbij houden we ten allen tijde rekening met eventuele cursisten die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Details cursus

  • Locatie: Medische Faculteit Rijksuniversiteit Groningen of op eigen locatie;
  • Door wie: onze cursussen worden gegeven door studenten, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR);
  • Prijs: hoe groter de groep, hoe goedkoper de cursus per persoon! Vraag voor de precieze prijzen een factuur aan via het contactformulier;
  • Wanneer: bij Taskforce QRS Groningen is veel mogelijk qua data en tijden. In overleg vinden we een geschikt moment.
 

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gehandhaafd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kunt u zich inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep (vanaf 5 personen) een cursus te volgen op een datum die we in overleg vaststellen. Mocht u hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site of mail naar cursussen.nijmegen@taskforceqrs.nl.

Reanimatietrainingen op jouw middelbare school?

Dat is ook mogelijk! Bekijk hiervoor onze pagina voor scholen.

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan