Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht
portretfoto van Elsa Amin

Interview met Elsa Amin, “reanimeren doe je voor iemand anders”

Een interview met Elsa Amin, tweedejaars gezondheidswetenschappen, reanimatie-instructeur en een winkelende bij?

Wie ben je en wat doe je bij Taskforce QRS Maastricht?

Ik ben Elsa Amin, tweedejaars student GW, de biologierichting. Ik ben reanimatie-instructeur bij Taskforce QRS Maastricht en ik ben nu 8 maanden actief bij de materiaal commissie.

Hoe ben je betrokken geraakt bij Taskforce QRS Maastricht?

Een tijd voordat ik GW ging studeren had ik al een reanimatiecursus gevolgd. Vlak voordat ik begon met GW heb ik toen een herhaaltraining gedaan. Tijdens die training vroegen ze of ik instructeur wilde worden en dat leek me erg leuk.

 

Hoe komt het dat je al voor het studeren een reanimatietraining hebt gevolgd?

Stichting Limburg Hartveilig bood destijds gratis trainingen aan en Hesam, mijn broer, adviseerde dat.

Elsa Amin is dus het zusje van Hesam Amin uit het Taskforce QRS bestuur. Hartveiligheid lijkt in de familie te zitten.  

En hoe ben je terecht gekomen in de materiaal commissie?

Ik heb een tijdje meegeholpen met de petitie voor verplicht reanimatie-onderwijs op school.  Toen mijn hulp niet meer nodig was, vroegen ze of ik iets anders wou doen. De materiaalcommissie leek me wel leuk.

Wat doe je bij de materiaal commissie?

Je houdt toezicht op het materiaal, en je zorgt ervoor dat alles op voorraad blijft, dat alles naar de juiste plek gaat en draagt zorg voor het oplossen van defecten.

Oké, je zou het dus logistiek management kunnen noemen. Hoe vind je je commissie?

Het is een hele leuke commissie. De commissie bestaat uit Marieke, Tisainy en onze grote baas Julie. We koken wel eens samen en toevallig gaan we deze vrijdag samen uit eten. Echte team-building.ingezoomde foto van de handen van meerdere mensen, die samen aan een gerecht werken

Heb je een bepaalde lesstijl als je een reanimatietraining geeft?

Nee, niet echt. Ik begin echt met vragen stellen; ik neem de tijd om ervoor te zorgen dat ze goed nadenken over waarom een bepaalde handeling gedaan wordt. Als ze meer ervaren zijn focus ik meer op de skills.

Wat vind je leuk aan reanimatietrainingen geven?

Ik vind het leuk dat ik iets kan en dat ik dat met andere mensen kan delen. Dat geeft wel een goed gevoel.

Heb je naast de studie hobby’s?een vrouw loopt langs een balustrade, heeft haar deftige portemonnee in haar hand en draagt veel tassen van onder andere Gucci, Chanel en Louis Vuitton

Het enige wat ik kan zeggen is dat ik hou van winkelen.

Dan neem ik aan dat je niet de Albert Heijn bedoelt.

Nee, de Bijenkorf natuurlijk!

 

Stel je zou iemand moeten motiveren om te gaan reanimeren, wat zou je zeggen?

Het is eigenlijk stom (wellicht cliché) wat ik ga zeggen, maar oké komtie: reanimeren doe je niet voor jezelf, dat doe je voor iemand anders, dus wees altruïstisch en ga het leren!

Helemaal mee eens.

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan