Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht
Bashar Razoki hurkend op een plein met duiven

Interview met reanimatie-instructeur Bashar Razoki

Hey Bashar, vertel eens wat over jezelf.
Mijn naam is  Bashar Razoki en ik ben eerstejaarsstudent geneeskunde en, zoals je weet, actief bij Taskforce QRS Maastricht als reanimatie instructeur. Daarnaast ben ik op het moment ook bezig met mijn scriptie voor psychologie, waarbij ik derdejaarsstudent ben.

Oh nice, waar gaat je scriptie over?
De scriptie gaat over ADHD en de behandeling ervan bij kinderen en adolescenten. Het kost wel wat tijd, maar het is erg boeiend. Daarbij is het ook zeker handige info om te hebben als reanimatie-instructeur van middelbare scholieren!

Wat doe je bij Taskforce QRS Maastricht?
Ik ben reanimatie-instructeur sinds december 2014 bij Taskforce QRS Maastricht. Ik geef sindsdien reanimatielessen aan voornamelijk middelbare scholieren. 

Hoe ben je erop gekomen om bij Taskforce QRS Maastricht te gaan leren reanimeren?
Mijn eerste aanraking met Taskforce QRS Maastricht was tijdens de curriculaire reanimatielessen van geneeskunde. Daarbij kregen we te horen dat we als studenten konden solliciteren om lessen te geven, dat sprak me toen erg aan.

Hoe vind je het lesgeven? Ben je nog iets geks of grappigs tegengekomen?
Het lesgeven bevalt me goed; leuke collega’s en energieke leerlingen. Is misschien niet iets geks, maar wel leuk: een wethouder van Maastricht kwam een keer bij onze les kijken bij het Sophanium College in Gulpen. 

Wat zijn je hobby’s?
Ik speel zaalvoetbalwedstrijden eenmaal per week en verder vul ik mijn sportdagen graag in met krachttraining. 

Wat is je lievelingsplant? En waarom? een kleine bonsaiboom met een tuin als onscherpe achtergrond
Niet zulke makkelijke vragen stellen, Ali! Natuurlijk de bonsaiboom. Levende Japanse kunst zonder functie. Wat wil je nog meer in het leven?

Bashar, bedankt voor dit interview!

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan