Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht

Kick off van Loop met je dokter 2014

Na een hartelijk ontvangst op het gemeentehuis aan de markt in Kerkrade werd de middag geopend door Jos Som, burgemeester van Kerkrade. De kick-off van Loop met je dokter werd gepresenteerd door de Kerkraadse zanger Jack Vinders. Na een korte introductie van cardioloog prof. Ton Gorgels over reanimatieonderwijs in het voortgezet onderwijs, werd vervolgens het woord gegeven aan Julie Sijmons, reanimatie instructeur bij Taskforce QRS. Tevens zit zij nu in de planningsgroep van het Taskforce QRS bestuur. Als leerling aan het Stella Maris College heeft zij toen ze nog op de middelbare school zat een reanimatietraining gekregen van studenten geneeskunde van Taskforce QRS, waar zij dus momenteel zelf onderdeel van is.

Verder werden ervaringsverhalen gedeeld. Onder andere het indrukwekkende verhaal van vader en zoon die moeder succesvol gereanimeerd hebben maakte veel indruk op de aanwezige gasten. De zoon had zelf ook een reanimatietraining gekregen van Taskfroce QRS.

Ook werd er aandacht besteed aan het onderzoek naar de plotselinge hartstilstand van cardioloog Rachel ter Bekke. Het onderzoek naar de genetische aanleg voor de acute hartstilstand trok de aandacht van alle aanwezigen.

De middag werd muzikaal afgesloten door Jack Vinders, waarna de start van  de inschrijvingen en de lotenverkoop van Loop met je dokter 2014 een feit was. Ook instructeurs van Taskforce QRS zullen binnenkort loten verkopen. Steun het reanimatieonderwijs op school en koop een lot!

Wij zien u graag terug op 27 september 2014  in Kerkrade bij de 3e editie van Loop met je Dokter. Wandelt u ook mee?