Taskforce QRS Leiden

 • Instructeurs Leidsche Reanimatieweek
  08 mei 2019
  0
  Per dag krijgen ongeveer 35 mensen in Nederland een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Om hun overlevingskans te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. De ambulance doet...
  Read More
 • 28 jan 2016
  0
  Een groep van dertien geneeskundestudenten, studerend aan de Universiteit Leiden, zal in samenwerking met de Hartstichting en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de strijd aangaan om de overlevingskans van slachtoffers met een circulatiestilstand te vergroten.

Ons verhaal

Dagelijks krijgen circa 35 mensen een circulatiestilstand, ook wel “hartstilstand” genoemd in de volksmond. De maximale wettelijke aanrijtijd van een ambulance na alarmering is 15 minuten. Echter treedt er al na 4 minuten irreversibele schade op in de hersenen en nieren. De periode vanaf het moment dat iemand instort tot het moment dat de ambulance broeders hulp kunnen verlenen moet door omstanders overbrugd worden. Hierom is het enorm belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. 

Met als doelstelling om ook in regio Leiden zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren, hebben in december 2015 zeven enthousiaste geneeskundestudenten Taskforce QRS Leiden opgericht. Inmiddels hebben wij al met 39 instructeurs ruim 2000 middelbare scholieren van 8 middelbare scholen in Leiden en omstreken opgeleid! 

Om reanimatie onderwijs voor middelbare scholen zo aantrekkelijk mogelijk te maken bieden wij middelbare scholen kostenloos reanimatie onderwijs aan. Particulieren kunnen tegen een kleine vergoeding ook bij ons reanimatie onderwijs volgen. 

Voor verdere informatie of het aanvragen van reanimatielessen op middelbare scholen kunt u contact met ons opnemen door te mailen via ons contactformulier.

Hoeveel mensen wij hebben leren reanimeren

19.129
Totaal 2016
30.000
Leerlingen totaal
2.000
Particulieren totaal

Cijfers bijgewerkt op 3-1-17

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan