Reanimatietraining volgen

direct naar inschrijven

Elk jaar krijgen in Nederland 15.000 mensen een circulatiestilstand, in de volksmond ook wel “hartstilstand” genoemd. Dit komt neer op 35 slachtoffers per dag. Het starten van reanimatie binnen 6 minuten kan de overlevingskans van een slachtoffer enorm verhogen! Leer dus reanimeren!

Taskforce QRS Leiden biedt reanimatiecursussen aan voor slechts 20 euro per persoon. De reanimatie-trainingen worden gegeven door geneeskunde- en biomedische studenten, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). De cursus duurt van 18:30 uur tot 22:30 uur. Indien niet anders aangegeven vindt de cursus plaats in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Inschrijven is mogelijk door hieronder op Leiden te klikken en het inschrijvingsformulier in te vullen.

Daarnaast kunt u zich bij ons ook inschrijven voor een herhalingscursus. Deze wordt aangeboden voor 15 euro per persoon. Als voorwaarde voor deelname aan deze herhalingscursus, dient u in het bezit te zijn van een certificaat voor een eerdere reanimatiecursus, die maximaal twee jaar oud is. 

Verder bieden wij onze reanimatiecursussen ook voor groepen aan en is er de optie om de cursussen in het Engels te volgen.

Staat er momenteel geen datum bij waarop u beschikbaar bent? Stuur dan een mail naar leiden@taskforceqrs.nl. Wanneer er nieuwe data beschikbaar zijn, zullen wij u dan hiervan op de hoogte stellen. Voor overige vragen kunt u ook altijd mailen!

Samen met andere cursisten oefent u alle stappen van de reanimatie op oefenpoppen. Tijdens deze cursus leert u:

 • hoe u een circulatiestilstand herkent en wat u dan moet doen,
 • hoe u moet reanimeren: hartmassage toe moet passen en mond-op-mond-beademing moet geven,
 • hoe u een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’,
 • hoe u een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt,
 • hoe u handelt bij een verslikking/verstikking.

Tijdens onze reanimatiecursus besteden we extra aandacht aan de communicatie tijdens een reanimatie, moderne hulpmiddelen en andere zaken waar je als hulpverlener van tevoren rekening mee moet houden. Bovendien proberen wij de cursus met filmpjes en ander aanvullend beeldmateriaal extra levendig te maken. Hierbij houden we te allen tijde rekening met eventuele cursisten die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat en een boekje van de NRR met alle richtlijnen.

Onze reanimatie instructeurs zijn allen erkende instructeurs van de NRR en zijn daarnaast allen student geneeskunde of arts. Aangezien al onze instructeurs op vrijwillige basis lesgeven, gaat het merendeel van de bijdrage voor de cursus naar de onkosten voor de reanimatielessen op middelbare scholen.

De training

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gehandhaafd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kunt u zich inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep een cursus te volgen. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met leiden@taskforceqrs.nl .

Belangrijke informatie

 • Training tijd en locatie
  Op deze pagina kunt u zich inschrijven voor een reanimatietraining. De training bestaat uit 1 avondcursus van vier uur. De cursus vindt meestal plaats van 18.30 tot 22.30 in het Leids Universitair Medisch Centrum (Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden). Een andere locatie is in overleg mogelijk.
 • Doelgroep
  Dit is bestemd voor personen. Organisaties kunnen contact met ons opnemen.
 • Kosten
  De kosten voor een reanimatiecursus zijn 20 euro per persoon. Daarnaast bieden wij ook herhaaltrainingen aan voor een gereduceerd tarief van 15 euro.
 • Certificaat
  Na deze training ontvangt u een officieel NRR-certificaat. Ook is het mogelijk om een herhaaltraining te volgen om uw kennis en vaardigheden op peil te houden. 
 • Meer informatie
  U zult nadat u zich heeft ingeschreven verdere informatie ontvangen.
 • Algemene voorwaarden
  Voor de inschrijving zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Reanimatietrainingen voor uw school?

Bekijk onze pagina voor scholen.

Vergoeding

Het volgen van een reanimatietraining valt binnen de zorgverzekering onder de preventieve zorg. Hier is de afgelopen jaren veel op ingezet door verschillende zorgverzekeraars. Een vergoeding van de reanimatiecursus valt niet onder het basispakket, maar zit soms wel in de aanvullende dekking van een zorgverzekering. Om deze vergoeding te ontvangen wordt onder andere gevraagd om een bewijs van deelname of officieel behaald certificaat.

De volgende zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor het volgen van een reanimatiecursus of een variant daarop aan binnen bepaalde aanvullende pakketten: Aevitae, Avéro Achmea, Besured, CZ, CZdirect, De Amersfoortse, Ditzo, DSW, FBTO, Interpolis ZorgActief, InTwente, IZA, IZZ, Kettlitz Wulfse Verzekeringen, Menzis, National Academic, ONVZ, OZF Achmea, PMA, PNO, Pro Life, Promovendum, Salland, Salland ZorgDirect, Stad Holland, UMC, UnitedConsumers, Univé, VGZ, VvAA, ZEKUR, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid.

Klik hier om je in te schrijven!

Top