Reanimatieonderwijs op school

twee scholieren zitten bij een reanimatiepop en ze werken samen in de reanimatie terwijl ze aanwijzingen krijgen van een instructeur
Een reanimatieles voor middelbare scholieren bestaat bij Taskforce QRS Leiden uit ±100 minuten. In ons lesprogramma wordt er ingegaan op alle stappen die horen bij een adequate reanimatie. 

De les is verdeeld in verschillende theoretische en praktische onderdelen. Alle stappen van de reanimatie en aanvullende vaardigheden worden uitgelegd en interactief gedemonstreerd door onze instructeurs en veelvuldig geoefend door de leerlingen zelf. De lespresentatie wordt gegeven door één van onze instructeurs. Daarna wordt de klas in drie of vier groepjes verdeeld, die allemaal onder leiding staan van een instructeur. Hier worden de scholieren begeleid in het zelf oefenen met de reanimatiepoppen. Ieder groepje heeft twee reanimatiepoppen. Door middel van een app: QCPR instructor, die al onze instructeurs op hun telefoon hebben staan, kan de voortgang van de leerlingen op het gebied van borstcompressies en beademingen gevolgd worden. Ook is er ruimte om de impact die reanimeren heeft op hulpverleners te bespreken, evenals nazorgmogelijkheden. De leerlingen worden aangemoedigd tijdens de les vragen te stellen, maar aan het einde is hier natuurlijk ook tijd voor. De les wordt afgesloten met een evaluatie.

Het is ondervonden dat bij veel mensen de kennis over hoe een reanimatie moet worden uitgevoerd, is weggezakt na een jaar. Hierom is het belangrijk om een herhalingsles te volgen. Deze herhalingsles wordt ook door ons aangeboden en herhaalt de bekende stappen, maar verstrekt daarnaast ook nieuwe leerzame informatie zoals de buik-naar-rugligging en wat te doen bij verstikking.

Het hoofddoel van Taskforce QRS Leiden is zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Er zijn daarom geen kosten verbonden aan onze reanimatielessen voor scholen. Ook wordt het benodigde lesmateriaal door ons verstrekt.

Wij leren uw leerlingen levens redden

Hoe kan uw school meedoen?

Als uw school interesse heeft in een samenwerking met Taskforce QRS Leiden of graag meer informatie wilt ontvangen, kunt u mailen naar extern.leiden@taskforceqrs.nl of het contactformulier invullen. 

Deze scholen doen al mee

Momenteel geven wij als Taskforce QRS Leiden les aan de volgende scholen in Leiden en omstreken:

  • Rijnlands lyceum, Oegstgeest
  • Stedelijk Gymnasium, Leiden
  • Pieter Groen College, Katwijk
  • Bonaventura College, Leiden
  • Wellant College, Oegstgeest
  • Leonardo College, Leiden
  • Visser ’t Hooft Lyceum, Leiden
  • International School of The Hague, Den Haag
  • Northgo College, Noordwijk
  • Da Vinci College, Leiden
een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan