Scholen

Reanimatieonderwijs op school

Tijdens de reanimatielessen leren we leerlingen volgens de NRR/ERC richtlijnen hoe een reanimatie wordt uitgevoerd. In ons lesprogramma wordt er aandacht besteed aan alle onderdelen van een reanimatie; het letten op gevaar, het controleren van het bewustzijn van het slachtoffer, het alarmeren van de hulpdiensten, het openen van de luchtweg, het controleren van de ademhaling, het uitvoeren van borstcompressies, het geven van beademingen en tenslotte het lokaliseren en bedienen van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Hiernaast leren de scholieren de stabiele zijligging, opdat zij ook in een situatie waarin een slachtoffer nog ademhaalt kunnen handelen. 

Alle stappen en vaardigheden worden steeds interactief gedemonstreerd en uitgelegd door onze instructeurs en daarna veelvuldig geoefend. Hierbij oefenen er maximaal vijf leerlingen op één pop in een groepje met twee poppen, begeleid door een reanimatie-instructeur. Er wordt ook aandacht besteed aan de impact die reanimeren kan hebben op hulpverleners en de nazorgmogelijkheden. De lessen beginnen altijd met een uitgebreide introductie en eindigen met een evaluatie. Uiteraard is er tijdens de lessen altijd ruimte voor vragen en opmerkingen.

Een volledige reanimatietraining bestaat bij Taskforce QRS Leiden uit een reanimatieles van minimaal 90 minuten. Het is ondervonden dat veel leerlingen na een jaar de stappen van het reanimatieplan zijn vergeten, waardoor het belangrijk is om een herhalingsles te volgen. Deze optie biedt Taskforce QRS Leiden ook. De lessen worden gegeven door 4 instructeurs per klas, waarbij elke instructeur lesgeeft aan maximaal 9 leerlingen.

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren. Om dit zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zijn er bij Taskforce QRS Leiden voor scholen geen kosten verbonden aan het reanimatieonderwijs. Het enige wat we van scholen vragen is ruimte en tijd.

Voor achtergrond informatie van reanimatieonderwijs klik hier.

Wij leren uw leerlingen levens redden

Hoe kan uw school meedoen?

Als uw school interesse heeft in een samenwerking met Taskforce QRS Leiden of graag meer informatie wilt ontvangen, kunt u mailen naar extern.leiden@taskforceqrs.nl of het onderstaande contactformulier invullen. 

Deze scholen doen al mee

Momenteel geven wij als Taskforce QRS Leiden les aan de volgende scholen in Leiden en omstreken:

  • Rijnlands lyceum, Oegstgeest
  • Stedelijk Gymnasium, Leiden
  • Pieter Groen College, Katwijk
  • Bonaventura College, Leiden
  • Wellant College, Oegstgeest
  • Leonardo College, Leiden
  • Visser ’t Hooft Lyceum, Leiden
  • International School of The Hague, Den Haag
  • Northgo College, Noordwijk
  • Da Vinci College, Leiden
Top