Projecten

Reanimatie onderwijs

Tijdens een reanimatietraining leren we je volgens de NRR richtlijnen: veiligheid te controleren, bewustzijn van het slachtoffer te controleren, 112 te (laten) alarmeren en een AED te (laten) halen, de ademhaling van het slachtoffer te beoordelen, compressies en beademingen te geven en een AED te bedienen. Daarnaast leer je een bewusteloos slachtoffer mét ademhaling in de stabiele zijligging te leggen en leer je om rugslagen en buikstoten te geven bij een slachtoffer dat zich verslikt/stikt.

Loop met je dokter

Nog steeds wordt een hoog aantal mensen in Limburg door een hart- of vaatziekte getroffen. Een zorgwekkend gegeven dat onze volle aandacht verdient. Artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+, Zuyderland MC en huisartsen uit de regio strijden tegen dit ernstige probleem.  Door samen met patiënten en familieleden te wandelen door het mooie landschap wordt er geld opgehaald voor onderzoek naar hart en vaatziekte. Voor Taskforce QRS Maastricht betekent dit een jaarlijkse bijdragen die het reanimatieonderwijs in de provincie Limburg mogelijk maakt.

Lees meer

Loop met je dokter wordt elk jaar georganiseerd door Health Foundation Limburg (HFL) hart- en vaatziekten. Dit fonds steunt medisch-wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in het Maastricht UMC+ . HFL hart- en vaatziekten zet zich in voor de bewustwording van een gezonde leefstijl: dit is een eerste stap naar het voorkomen van hart- en vaatziekten. Met reanimatieonderwijs op school en het onderzoeken naar plotselinge hartstilstand hopen we vele levens te redden. HFL is een instelling van algemeen maatschappelijk nut (ANBI).

Reanimatie estafette

Elk jaar organiseert de Stichting Reanimatie-estafette Limburg in samenwerking met een wisselende middelbare school in Limburg een reanimatie-estafette. Ook de betreffende gemeente en vele sponsors dragen hieraan bij. Taskforce QRS Maastricht levert op deze dag materiaal en reanimatie-instructeurs.

Lees meer

Deze dag staat volledig in het teken van samenwerken. Samen reanimeren studenten, scholieren, politici, (professioneel) hulpverleners en burgers gedurende 10 uur lang onafgebroken in verschillende teams. Ook u kunt bijdragen! Bezoek de 12e editie in Heerlen op vrijdag 29 september tussen 9.00-19.00. Meer informatie via www.reanimatie-estfette.nl

Met een dagvullend programma wordt er aandacht gevraagd voor het probleem van plotse hartdood, laten wij zien dat reanimeren teamwork is en proberen wij het draagvlak voor reanimatieonderwijs op school te vergroten. Het programma biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten zoals een infomarkt, demonstraties en voordrachten.

Restart a Heart Day

Serviceclub Rotary Maastricht Oost en stichting Taskforce QRS Maastricht vinden dat iedereen, jong & oud, moet kunnen reanimeren. Maar hoe zorg je ervoor dat elke inwoner of bezoeker van de stad, dit op een snelle, makkelijke en laagdrempelige manier leert? Door het anders te doen! Dwars, uniek en ludiek. Op deze wijze willen we in Nederland, het reanimatieonderwijs en inwoners met elkaar verbinden.

Lees meer

Op internationale Restart a Heartday wordt er met zoveel mogelijk kinderen een “life heartbeat” gemaakt om aandacht te vragen voor reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Op een creatieve manier zullen we de heartbeat jammen op emmers, fungerend als trommels, gedurende precies zes minuten, omdat deze zes minuten van levensbelang zijn voor mensen met plotselinge hartstilstand.

De school kan een eigen invulling geven aan het idee. Een idee zou kunnen zijn om op het schoolplein onder leiding van de muziekleraar (of met de schoolband) een jamsessie te organiseren. De bedoeling is dat de school zelf een eigen filmpje van de jamsessie maakt.

Alle filmpjes worden online gezet, die wij als stichting zullen delen en waarbij het meest bijzondere filmpje uiteraard een award krijgt, de “Keep The Heartbeat Going award”.

Kun jij al reanimeren?

Ben jij in staat je naasten te reanimeren wanneer de situatie zich voordoet? Zo niet, dan raden wij je aan een reanimatie cursus te volgen.

Inschrijven om te leren reanimeren
Top