Reanimatietraining volgen

direct naar inschrijven

Waarom een training volgen?

Tijdens een BLS-opleiding leert u volgens de NRR/ERC-richtlijnen om:

 • Effectief om hulp te vragen
 • Het bewustzijn en de ademhaling te controleren/beoordelen
 • Borstcompressies en beademingen te geven
 • Een automatische externe defibrillator (AED) te gebruiken
 • Een slachtoffer in stabiele zijligging te leggen
 • Effectieve handelingen uit te voeren bij verslikking of verstikking

Wilt u meer weten over de achtergrond van reanimatie? Klik hier.

De training

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gehandhaafd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kunt u zich inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep (vanaf 5 personen) een cursus te volgen op een datum die we in overleg vaststellen. Mocht u hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site of mail naar opleidingen.maastricht@taskforceqrs.nl.

Belangrijke informatie

 • Training tijd en locatie
  De training bestaat uit twee dagdelen (1e avond 18.30-21.30u, 2e avond 18.30-21.00u).
  De trainingen vinden plaats op Universiteit Maastricht (Universiteitssingel 40 Maastricht). U zult nadat u zich in heeft geschreven verdere informatie ontvangen.
 • Doelgroep
  Voor alle belanghebbende.
  Voor groepen of organisatie kan een aanvraag worden ingediend middels het contactformulier.
 • Kosten
  Kosten voor de training bedragen 30 euro per persoon.
  Herhaaltrainingen zijn voor een gereduceerd tarief van 20 euro. Voor een herhaaltraining dient u in bezit te zijn van een officieel NRR/ERC-certificaat  dat minder dan 1 jaar oud is.
 • Certificaat
  Na deze training ontvangt u een officieel NRR-certificaat dat 2 jaar geldig is.
 • Meer informatie
  U zult nadat u zich heeft ingeschreven verdere informatie ontvangen.

Reanimatietrainingen voor uw school?

Bekijk onze pagina voor scholen

De achtergrond van reanimatieonderwijs

In Nederland worden 15.000-16.000 mensen per jaar getroffen door een plotselinge circulatiestilstand buiten zorginstellingen. Dit komt overeen met circa 40 mensen per dag. De overleving van een plotselinge circulatiestilstand is afhankelijk van de keten van overleving. De keten wordt gevormd door het herkennen van een plotse circulatiestilstand, het alarmeren van de hulpdiensten, het direct starten met reanimeren (borstcompressies en beademingen), het vroegtijdig defibrilleren (indien mogelijk) en de specialistische zorg in het ziekenhuis.

De keten is zo sterk als de zwakste schakel waardoor alle onderdelen cruciaal zijn voor de overleving. Burgerhulpverleners, in de vorm van omstanders, vormen een essentieel onderdeel van deze keten. Zij zijn immers vaak als eerste ter plaatse en kunnen de eerste 3 van de 4 stappen van de keten van overleving in werking zetten. Hulp binnen 6 minuten is cruciaal voor overleving. 

Het doel van reanimatie is door borstcompressies en beademingen een minimale aanvoer van bloed met zuurstof naar de hersenen te bewerkstelligen omdat het hart dit niet meer effectief kan doen. Op die manier kan tijd worden gerekt voor het slachtoffer, totdat de ambulance arriveert.

 

Top