Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht

Militairen Leren Reanimeren

Een tijdje terug vroeg Coen, bestuurslid PR & Acquisitie in Nijmegen, aan zijn vader of hij niet een keer een reanimatiecursus kwam volgen. Zijn vader wilde dit graag doen en bedacht zich dat wat mensen op zijn werk ook wel geïnteresseerd zouden zijn. Dus van het een kwam het ander en toen ontstond de mogelijkheid om een cursus te geven op de kazerne in Vught!

Op 29 en 30 januari zijn we langs geweest bij de OTC Genie in Vught! Tijdens deze twee avonden hebben wij 39 personen, zowel militair als burger, leren reanimeren op de kazerne. Door deze cursus is het mogelijk voor ons om 332 leerlingen van gratis reanimatieonderwijs te voorzien in de omgeving Nijmegen! Defensie is bezig met het versterken van hun maatschappelijke betrokkenheid en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, deze avonden sloten hier mooi bij aan.

De reacties waren erg positief en de avonden werden ervaren als een absolute toevoeging op het huidige onderwijs. Wat erg leuk was om te zien was dat binnen het leger er een variatie is op de stabiele zijligging. Bij de defensievariant wordt het been dat het verste van je af ligt onder het andere been geplaatst in de knieholte. Dit wordt gedaan omdat er rekening gehouden moet worden met de uitrusting die zij bij zich dragen. Er is veel gelachen en er werden een boel scenario’s geschetst wat onze instructuers ook erg leuk vonden.

Door de cursus hebben wij ook direct invloed gehad op de kazerne, zo zijn alle AED’s voortaan geregistreerd bij HartslagNu. Verder zal de wacht nu meegaan ter ondersteuning indien een burger de AED bij de wacht meeneemt! Als laatse wordt er nu ook extra nagedacht over de plaatsing van de AED’s binnen de kazerne om een zo veilig mogelijke omgeving te creëeren. Er was vanuit de deelnemers ook veel interesse in het burgerhulpverlenerschap, wij hopen dat zoveel mogelijk cursisten zich hier nu voor aanmelden!

Mocht je zelf een stage of een keuzecoschap willen doen bij defensie, ga dan naar werkenbijdefensie.nl/

Nogmaals bedankt voor het warme ontvangst en graag tot een volgende keer!

instructeurs van taskforce qrs nijmegen staan lachend voor een presentatiescherm met hun logo en ze vormen met hun armen de vorm van een hart

<Terug naar het nieuwsoverzicht

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan