Taskforce QRS Nijmegen

Taskforce QRS Nijmegen bestaat uit een groep enthousiaste (para)medische studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen en de HAN met als hoofddoelstelling het vergroten van de overlevingskans bij een circulatiestilstand. Hiervoor is reanimatieonderwijs essentieel. Door (para)medische studenten op te leiden tot reanimatie-instructeur kunnen wij middelbare scholieren in Nijmegen en omstreken reanimatieonderwijs geven. Daarnaast bieden wij ook reanimatiecursussen aan studenten en particulieren.

Wekelijks krijgen namelijk 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans van een hartstilstand neemt toe tot 60% als er binnen 3 à 4 minuten gestart wordt met reanimatie. Indien gewacht moet worden op een ambulance, neemt deze kans af tot slechts 5-10%. Daarom zetten wij ons als Taskforce QRS Nijmegen sinds 2014 in om zoveel mogelijk mensen het gevaar van plotse hartdood en het belang van reanimatie te laten inzien.

Voor verdere informatie of het aanvragen van reanimatielessen op middelbare scholen kun je altijd contact met ons opnemen.

  • Foto van de huidige instructeurspoel van Taskforce QRS Nijmegen
  • Een groepsfoto van 23 Nijmeegse instructeurs poserend met twee reanimatiepoppen
  • Foto van de huidige instructeurspoel van Taskforce QRS Nijmegen

Hoeveel mensen wij hebben leren reanimeren

12.799
Totaal aantal mensen
1.466
Academisch jaar 20-21
11.518
Leerlingen totaal
1.281
Particulieren totaal

Cijfers bijgewerkt op 14-07-2021

Bestuur

 
De voorzitter van het XVIIe bestuur der Taskforce QRS Nijmegen, Anne Verhoeven. De foto is genomen voor het trappenhuis van het Berchmanianum.
Anne Verhoeven
Voorzitter
 
De Secretaris van het XVIIe bestuur der Taskforce QRS Nijmegen, Lisanne Arntz. De foto is genomen voor het trappenhuis van het Berchmanianum.
Lisanne Arntz
Secretaris
 
De Penningmeester van het XVIIe bestuur der Taskforce QRS Nijmegen, Hans Hendriks van Waarbij. De foto is genomen voor het trappenhuis van het Berchmanianum.
Hans Hendriks van Waarbij
Penningmeester
 
 
Het bestuurslid Planning van het XVIIe bestuur der Taskforce QRS Nijmegen, Merel Krijnen. De foto is genomen voor het trappenhuis van het Berchmanianum.
Merel Krijnen
Bestuurslid Planning
 
Het bestuurslid PR&Acquisitie van het XVIIe bestuur der Taskforce QRS Nijmegen, Roan Martens. De foto is genomen voor het trappenhuis van het Berchmanianum.
Roan Martens
Bestuurslid PR & Acquisitie
 
Het bestuurslid Educatie van het XVIIe bestuur der Taskforce QRS Nijmegen, Frederique Kamphuis. De foto is genomen voor het trappenhuis van het Berchmanianum.
Frederique Kamphuis
Bestuurslid Educatie
 
 
Het bestuurslid Logistiek&Particulieren van het XVIIe bestuur der Taskforce QRS Nijmegen, Nadia Beurskens. De foto is genomen voor het trappenhuis van het Berchmanianum.
Nadia Beurskens
Bestuurslid Logistiek en Particulieren
 
Het bestuurslid Intern van het XVIIe bestuur der Taskforce QRS Nijmegen, Anouk van Putten. De foto is genomen voor het trappenhuis van het Berchmanianum.
Anouk van Putten
Bestuurslid Intern
 
 

Commissies

 
groepsfoto van de acht commissieleden werving en opleiding
Commissie Werving & Opleiding
Frederique Kamphuis, Anouk van Putten, Alize Bouman, Anke Paus, Dagmar Aldelieste, Hans van Warbij, Jens Vossen, Kim Blommerde, Kim Martens, Sam Hackmann, Thorold Verwijlen

Deze commissie houdt zich voornamelijk bezig met de werving en opleiding van nieuwe reanimatie-instructeurs, maar staat daarnaast ook garant voor het behouden van de kwaliteit van de lessen door middel van het evalueren van de instructeurs en het lesplan.

groepsfoto van de vier commissieleden promo en activiteiten
Commissie Promo & activiteiten
Roan Martens, Anouk van Putten, Andries van Berchum, Chantal van der Poel, Dagmar Bos, Mirre Iepema, Robyn Wijnen, Tessa Smit, Tessa van Weerd, Thorold Verwijlen, Tycho Basten, Vivian Schuurmans

De commissie Promo en Activiteiten houdt zich bezig met het promoten van de reanimatiecursussen voor particulieren en het vergroten van de naamsbekendheid van de stichting, onder andere door het gebruik van social media. Daarnaast organiseert de commissie de activiteiten voor onze reanimatie-instructeurs en commissieleden om zo een hechte sfeer te creëren binnen onze stichting.

 
Kascontrole commissie
Anne Gallee, Kim Veerkamp, Myrthe van de Ven, Tycho Basten

Deze commissie houdt zich bezig met het controleren van de boekhouding. Zij zorgen er voor dat de jaarrekening van de penningmeester klopt, door hier een onafhankelijk oordeel te vellen.

 

Raad van Toezicht

 
Foto van Dhr. Stijn Wouters RVT Voorzitter Taskforce QRS Nijmegen
Dhr. Stijn Wouters
 
een eenvoudige tekening van een poppetje om te gebruiken als er geen foto van een persoon beschikbaar is
Dhr. Bram Kocken
 
 
Dhr. Rens Kooken
 
 

Raad van Advies

 
Foto van oud Bestuurslid Educatie Dagmar Alderlieste. Dagmar is de voorzitter van de RvA van Taskforce QRS Nijmegen. De foto is genomen voor huize Heyendaal in Nijmegen
Dagmar Alderlieste
Voorzitter RvA
 
Foto oud Bestuurslid Intern Iris Wiltvank. Iris is de secretaris van de RvA van Taskforce QRS Nijmegen. De foto is genomen voor huize Heyendaal in Nijmegen
Iris Wiltvank
Secretaris RvA
 
Oud bestuurslid PR&Acquisitie Britt Edwards. Britt is lid van de RvA.
Britt Edwards
 
 
Foto van oud secretaris Sam Hackmann. Sam is lid van de RvA. De foto is genomen voor huize Heyendaal in Nijmegen
Sam Hackmann
 
Foto van oud Penningmeester Kim Veerkamp. Kim is lid van de RvA. De foto is genomen voor huize Heyendaal in Nijmegen
Kim Veerkamp
 
 

Partners

Naast onze landelijke samenwerkingspartners, heeft Taskforce QRS Nijmegen ook enkele lokale partners. Steun ons ook met een gift of word partner, zodat wij zo veel mogelijk leerlingen leren reanimeren. Zo kan met jouw steun, andermans leven worden gered. Mail naar pr-acquisitie.nijmegen@taskforceqrs.nl om de mogelijkheden te bespreken!

 
Gemeente Nijmegen
 
logo raboudumc
Radboudumc
 
logo Medische Faculteits Vereniging Nijmegen
Medische Faculteits Vereniging Nijmegen
 
 
logo RvN@LAB
RvN@LAB
 
 

Documenten

Algemene Voorwaarden Taskforce QRS Nijmegen

Landelijke documenten