Projecten

Student Als Burgerhulpverlener

Op dit moment heeft Taskforce QRS Nijmegen bezig met het project ”Student Als Burgerhulpverlener”. In samenwerking met de Hartstichting gaat Taskforce QRS Nijmegen 166 studenten opleiden voor €5, om zo meer studenten aan te sporen om te leren reanimeren. Klik hier om je in te schrijven voor een studentencursus!

Reanimatietrainingen

Taskforce QRS verzorgt reanimatietrainingen. Deze trainingen zijn voor iedereen die zich aanmeldt toegankelijk. Deze trainingen worden volgens de NRR-eisen gegeven door gekwalificeerde student reanimatie-instructeurs.

Reanimatieonderwijs op school

Momenteel zijn wij als Taskforce QRS Nijmegen actief op vijf verschillende middelbare scholen in en rondom Nijmegen. Leerlingen van deze scholen leren wij de levensreddende handeling reanimeren.

Reanimatie estafette

Elk jaar organiseert de Stichting Reanimatie-estafette Limburg in samenwerking met een wisselende middelbare school in Limburg een reanimatie-estafette. Ook de betreffende gemeente en vele sponsors dragen hieraan bij. Taskforce QRS Maastricht levert op deze dag materiaal en reanimatie-instructeurs.

Lees meer

Deze dag staat volledig in het teken van samenwerken. Samen reanimeren studenten, scholieren, politici, (professioneel) hulpverleners en burgers gedurende 10 uur lang onafgebroken in verschillende teams. Ook u kunt bijdragen! Bezoek de 12e editie in Heerlen op vrijdag 29 september tussen 9.00-19.00. Meer informatie via www.reanimatie-estfette.nl

Met een dagvullend programma wordt er aandacht gevraagd voor het probleem van plotse hartdood, laten wij zien dat reanimeren teamwork is en proberen wij het draagvlak voor reanimatieonderwijs op school te vergroten. Het programma biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten zoals een infomarkt, demonstraties en voordrachten.

Restart a Heart Day

Serviceclub Rotary Maastricht Oost en stichting Taskforce QRS Maastricht vinden dat iedereen, jong & oud, moet kunnen reanimeren. Maar hoe zorg je ervoor dat elke inwoner of bezoeker van de stad, dit op een snelle, makkelijke en laagdrempelige manier leert? Door het anders te doen! Dwars, uniek en ludiek. Op deze wijze willen we in Nederland, het reanimatieonderwijs en inwoners met elkaar verbinden.

Lees meer

Op internationale Restart a Heartday wordt er met zoveel mogelijk kinderen een “life heartbeat” gemaakt om aandacht te vragen voor reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Op een creatieve manier zullen we de heartbeat jammen op emmers, fungerend als trommels, gedurende precies zes minuten, omdat deze zes minuten van levensbelang zijn voor mensen met plotselinge hartstilstand.

De school kan een eigen invulling geven aan het idee. Een idee zou kunnen zijn om op het schoolplein onder leiding van de muziekleraar (of met de schoolband) een jamsessie te organiseren. De bedoeling is dat de school zelf een eigen filmpje van de jamsessie maakt.

Alle filmpjes worden online gezet, die wij als stichting zullen delen en waarbij het meest bijzondere filmpje uiteraard een award krijgt, de “Keep The Heartbeat Going award”.

Kun jij al reanimeren?

Ben jij in staat je naasten te reanimeren wanneer de situatie zich voordoet? Zo niet, dan raden wij je aan een reanimatie cursus te volgen.

Inschrijven om te leren reanimeren
een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan