Wekelijks krijgen ongeveer 300 Nederlanders te maken met een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. In 70 procent van de gevallen vindt een reanimatie plaats in huiselijke kringen. Leren reanimeren red levens en maakt uw omgeving hartveilig!
Tijdens onze reanimatiecursus leren we u volgens de NRR en ERC richtlijnen te handelen in geval van nood. We demonstreren hoe u effectief omstanders om hulp vraagt, het bewustzijn en de ademhaling van een slachtoffer moet beoordelen en op welke wijze u hulpdiensten moet alarmeren. Uiteraard wordt er veel aandacht gespendeerd aan de daadwerkelijke reanimatie, dus het toedienen van borstcompressies (de hartmassage) aan een slachtoffer en het beademen van een slachtoffer. Ook leert u een automatische externe defibrillator (AED) te bedienen. Naast het basale reanimatieprotocol leren wij u ook hoe u moet handelen bij verstikking/verslikking en vertellen wij u over het reanimatieprotocol voor kinderen en het staken van een reanimatie. Ten slotte leert u een slachtoffer in de stabiele zijligging te leggen en de vitale tekenen van leven te bewaken. Dit wordt in verschillende situaties geoefend, dus zowel als u alleen bent als met meerdere personen.
Het NRR-protocol (inclusief reanimeren en het gebruiken van een AED), stabiele zijligging, handelen bij verstikken/verslikking en kinderreanimatie.
De kosten voor een basiscursus zijn 35 euro per persoon. Daarnaast hanteren wij een studententarief van 20 euro voor een basiscursus. Deze kosten worden vaak vergoed door uw zorgverzekeraar! Door het volgen van een reanimatiecursus bij ons steunt u reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Als u een reguliere reanimatiecursus volgt, zorgt u er voor dat 11 middelbare scholieren reanimatieonderwijs van ons kunnen krijgen!
U zult nadat u zich heeft ingeschreven verdere informatie ontvangen.
Herhaling van het NRR-protocol (inclusief reanimeren en het gebruiken van een AED), stabiele zijligging, handelen bij verstikken/verslikking en kinderreanimatie. Met als doel om uw kennis en vaardigheden op peil te houden. Let op: het volgen van een herhaalcursus is alleen mogelijk als u in het bezit bent van een basis-certificaat.
De kosten voor een herhaalcursus zijn 20 euro. Deze kosten worden net als bij een basiscursus vaak vergoed door uw zorgverzekeraar! Door het volgen van een reanimatiecursus bij ons steunt u reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Als u een reguliere reanimatiecursus volgt, zorgt u er voor dat 11 middelbare scholieren reanimatieonderwijs van ons kunnen krijgen!
Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gevolgd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kunt u zich inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep (vanaf 8 personen) een cursus te volgen op een datum die we in overleg vaststellen. Mocht u hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site of mail naar cursussen.nijmegen@taskforceqrs.nl. Indien u meer wilt weten of een vraag heeft over reanimatie, bekijk dan vooral eerst onze FAQ.