Reanimatietraining volgen

Wekelijks krijgen ongeveer 300 Nederlanders te maken met een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. In 70 procent van de gevallen vindt een reanimatie plaats in huiselijke kringen. Leren reanimeren red levens en maakt uw omgeving hartveilig! 

Wat leert u?

Tijdens onze reanimatiecursus leren we u volgens de NRR en ERC richtlijnen te handelen in geval van nood. We demonstreren hoe u effectief omstanders om hulp vraagt, het bewustzijn en de ademhaling van een slachtoffer moet beoordelen en op welke wijze u hulpdiensten moet alarmeren. Uiteraard wordt er veel aandacht gespendeerd aan de daadwerkelijke reanimatie, dus het toedienen van borstcompressies (de hartmassage) aan een slachtoffer en het beademen van een slachtoffer. Ook leert u een automatische externe defibrillator (AED) te bedienen. Naast het basale reanimatieprotocol leren wij u ook hoe u moet handelen bij verstikking/verslikking en vertellen wij u over het reanimatieprotocol voor kinderen en het staken van een reanimatie. Ten slotte leert u een slachtoffer in de stabiele zijligging te leggen en de vitale tekenen van leven te bewaken. Dit wordt in verschillende situaties geoefend, dus zowel als u alleen bent als met meerdere personen.

Basiscursus

 • Inhoud

  Het NRR-protocol (inclusief reanimeren en het gebruiken van een AED), stabiele zijligging, handelen bij verstikken/verslikking en kinderreanimatie.

 • Training tijd en locatie

  De training bestaat uit 1 avondcursus van vier uur. De cursus vindt meestal plaats van 18.00 tot 22.00 op de Radboud Universiteit Nijmegen (Geert Grooteplein 10, 6525 GA Nijmegen). Een andere locatie is in overleg mogelijk.

 • Kosten

  De kosten voor een basiscursus zijn 30 euro per persoon. Daarnaast hanteren wij een studententarief van 20 euro voor een basiscursus. Deze kosten worden vaak vergoed door uw zorgverzekeraar! Door het volgen van een reanimatiecursus bij ons steunt u reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Als u een reguliere reanimatiecursus volgt, zorgt u er voor dat 11 middelbare scholieren reanimatieonderwijs van ons kunnen krijgen!

 • Certificaat en burgerhulpverlening

  Na deze training ontvangt u een officieel NRR certificaat, dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar. Na het ontvangen van het certificaat kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Wij zouden u dringend willen verzoeken om dit te doen, om zo uw omgeving veiliger te maken!

 • Meer informatie

  U zult nadat u zich heeft ingeschreven verdere informatie ontvangen. 

Herhaalcursus

 • Inhoud

  Herhaling van het NRR-protocol (inclusief reanimeren en het gebruiken van een AED), stabiele zijligging, handelen bij verstikken/verslikking en kinderreanimatie. Met als doel om uw kennis en vaardigheden op peil te houden. Let op: het volgen van een herhaalcursus is alleen mogelijk als u in het bezit bent van een basis-certificaat.

 • Training tijd en locatie

  De training bestaat uit 1 avondcursus van 2,5 uur. De cursus vindt meestal plaats van 18.00 tot 20.30 op de Radboud Universiteit Nijmegen (Geert Grooteplein 10, 6525 GA Nijmegen). Een andere locatie is in overleg mogelijk.

 • Kosten

  De kosten voor een herhaalcursus zijn 20 euro. Deze kosten worden net als bij een basiscursus vaak vergoed door uw zorgverzekeraar! Door het volgen van een reanimatiecursus bij ons steunt u reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Als u een reguliere reanimatiecursus volgt, zorgt u er voor dat 11 middelbare scholieren reanimatieonderwijs van ons kunnen krijgen!

 • Certificaat en burgerhulpverlening

  Na deze training ontvangt u een officieel NRR certificaat, dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. Na het ontvangen van het certificaat kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Wij zouden u dringend willen verzoeken om dit te doen, om zo uw omgeving veiliger te maken!

De training

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gevolgd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kunt u zich inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep (vanaf 8 personen) een cursus te volgen op een datum die we in overleg vaststellen. Mocht u hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site of mail naar cursussen.nijmegen@taskforceqrs.nl. Indien u meer wilt weten of een vraag heeft over reanimatie, bekijk dan vooral eerst onze FAQ.

Coronamaatregelen

Tijdens onze reanimatiecursussen zullen onderstaande maatregelen worden gehanteerd om de veiligheid en gezondheid van u (onze cursisten) te waarborgen. Daarnaast blijven wij ook de richtlijnen van het RIVM volgen.

 • Bij binnenkomst staat er bij de deur een pompje met handdesinfectie middel.
 • Binnen in het gebouw worden mondkapjes gedragen, alleen wanneer iedereen op een veilige 1,5 meter van elkaar zit mogen deze af. Ook wanneer er bij de poppen wordt geoefend mogen de mondkapjes af. Wanneer er wordt gelopen van de stoelen naar de reanimatiepoppen moeten de mondkapjes op.
 • Elke cursist heeft een eigen reanimatiepop waarop kan worden geoefend. Deze pop behoudt u gedurende de gehele cursus en zal daardoor ook alleen door u worden aangeraakt.
 • De reanimatiepoppen worden voor en na de les goed schoongemaakt. Tussendoor is ook nog voldoende tijd en ruimte om uw pop zelf schoon te maken als u dat fijn vindt.
 • Tot onze spijt zal er geen kan met water voor algemeen gebruik klaar staan. Het is toegestaan een eigen drinkfles/bidon mee te nemen naar de training. Ook zit er een pauze in de cursus waarin u naar de wc kan en een eventueel zelf mee gebrachte fles of beker zou kunnen vullen met water. Bij de wc’s zullen ook handdesinfectie middelen staan.

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan