Reanimatietraining volgen

Deze BLS-AED opleiding betreft het leren reanimeren en bedienen van een automatische externe defibrillator (AED). Steeds vaker zijn AED’s op openbare plaatsen te vinden, in grote winkelcentra, op scholen en universiteiten en in woonwijken. Alle instructeurs zijn gecertificeerd door de Europese en de Nederlandse Reanimatieraad (ERC + NRR).

Wat leert u?

Tijdens een reanimatietraining leren we u volgens de NRR/ERC richtlijnen effectief omstanders om hulp te vragen, het beoordelen van het bewustzijn en de ademhaling van een slachtoffer en het alarmeren van hulpdiensten. Uiteraard wordt er veel aandacht gespendeerd aan de daadwerkelijke reanimatie, dus het toedienen van borstcompressies (de hartmassage) aan een slachtoffer en het beademen van een slachtoffer. Ook leert u een automatische externe defibrillator (AED) te bedienen. Ten slotte leert u een slachtoffer in de stabiele zijligging te leggen en de vitale tekenen van leven te bewaken. Dit wordt in verschillende situaties geoefend, dus zowel als u alleen bent als met meerdere personen.

Wilt u meer weten over de achtergrond van reanimatie? Klik hier.

De training

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gehandhaafd, waarbij na vier uur een officieel certificaat wordt uitgereikt. Op onze website kunt u zich inschrijven op vastgestelde data, maar daarnaast is het ook mogelijk om als groep (vanaf 8 personen) een cursus te volgen op een datum die we in overleg vaststellen. Mocht u hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site of mail naar cursussen.nijmegen@taskforceqrs.nl.

Belangrijke informatie

 • Training tijd en locatie
  Op deze pagina kunt u zich inschrijven voor een reanimatietraining. De training bestaat uit 1 avondcursus van vier uur. De cursus vindt meestal plaats van 18.00 tot 22.00 op de Radboud Universiteit Nijmegen (Geert Grooteplein 10, 6525 GA Nijmegen). Een andere locatie is in overleg mogelijk.
 • Doelgroep
  Dit is bestemd voor personen. Organisaties kunnen contact met ons opnemen.
 • Kosten
  De kosten voor een reanimatiecursus zijn 30 euro per persoon. Daarnaast bieden wij ook herhaaltrainingen aan voor een gereduceerd tarief van 20 euro. Deze kosten worden vaak vergoed door uw zorgverzekeraar! Door het volgen van een reanimatiecursus bij ons steunt u gratis reanimatieonderwijs op midderlbare scholen. Als u een reguliere reanimatiecursus volgt, zorgt u er voor dat 11 middelbare scholieren gratis reanimatieonderwijs van ons kunnen krijgen!
 • Certificaat
  Na deze training ontvangt u een officieel NRR certificaat. Ook is het mogelijk om een herhaaltraining te volgen om uw kennis en vaardigheden op peil te houden. 
 • Meer informatie
  U zult nadat u zich heeft ingeschreven verdere informatie ontvangen.
 • Burgerhulpverlening
  Na het ontvangen van het certificaat kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Wij zouden u dringend willen verzoeken om dit te doen, om zo uw omgeving veiliger te maken!

Reanimatietrainingen voor uw school?

Bekijk onze pagina voor scholen.

Klik hier om je in te schrijven!

Top