Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht

Open college reanimatiegeneeskunde 6 januari 16.00u

Woensdag 6 januari 2016 wordt een openbaar college gegeven over het belang van reanimeren en de rol van burgers in een reanimatienetwerk. “Hartstilstand komt plotseling en onverwacht, op dat moment kun je niet meer overleggen en je moet handelen dat is de enige kans om te overleven, dus iedere burger,  iedere dokter moet kunnen reanimeren”, aldus prof. dr. Ton Gorgels. Tijdens dit openingscollege wordt aandacht gegeven aan vele aspecten rondom reanimeren en reanimatiegeneeskunde. Ruim 100 studenten volgen naast het reguliere curriculum extra onderwijs over het thema reanimatiegeneeskunde.

Graag nodigen wij belangstellenden uit om aanwezig te zijn bij het openingscollege. Zowel burgers die kunnen reanimeren alsook burgers die niet kunnen reanimeren zijn van harte welkom.

Bijzonder zijn een aantal verhalen van ervaringsdeskundigen, mensen die een hartstilstand hebben overleefd en de ervaring van hun partner.

Datum:                woensdag 6 januari 2016
Ontvangst:          tussen 15.45 en 16.00 uur
Aanvang             16.00 – 18.00 uur  (na afloop is er gelegenheid voor een drankje)
Locatie:               Universiteit Maastricht, Universiteitssingel 50, Blauwe zaal, begane grond.

Voor vragen kunt u mailen naar bovenstaand emailadres.

 

Bekijk hier het verslag van vorig openingscollege https://taskforceqrs.nl/wetenschap-altruisme-en-emotie-het-introductiecollege-reanimatieonderwijs/

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan