Partners

De Hartstichting heeft ons in het begin van ons bestaan het vertrouwen gegund om ons een opstartsubsidie te verschaffen. Taskforce QRS Rotterdam bedankt deze partner voor hun steun!  

Heeft u vanuit uw maatschappelijke rol en betrokkenheid interesse om een bijdrage te leveren aan ons mooie initiatief en wilt u ons helpen om samen Nederland hartveilig te maken? Steun ons dan met een gift of word partner, zodat wij zoveel mogelijk leerlingen en particulieren kunnen leren reanimeren. Zo kunnen er met uw steun levens worden gered! Neem contact met ons op via rotterdam@taskforceqrs.nl of vul het contactformulier in.

Comité van aanbeveling

Ons comité van aanbeveling bestaat uit medische specialisten die actief zijn in de reanimatie wereld en achter ons initiatief staan. Met behulp van hun steun hopen wij nog meer scholen en organisaties te bereiken.
Prof. Dr. F.W. (Frank) Bloemers
Sectiehoofd Traumachirurgie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc

Lees meer

Dr. Frank Bloemers is sectiehoofd Traumachirurgie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc en daarnaast ook zeer betrokken bij EHBO onderwijs op de Vrije Universiteit. Naast zijn werkzaamheden in het Amsterdam UMC is hij verder consulent bij AFC Ajax en is hij voorzitter van de commissie Ziekenhuis Rampen Opvang (ZiROP).

Dhr. S.R. (Sanne) Blom-van Driem
SEH verpleegkundige en reanimaticoördinator in het OLVG Oost

Lees meer

Sanne Blom-van Driem is SEH verpleegkundige in het OLVG oost en daarnaast ook actief als reanimatiecoördinator binnen het OLVG. Verder is hij de initiatiefnemer voor de Restart a Heartday die sinds 2016 jaarlijks georganiseerd wordt in het Oosterpark in Amsterdam.

“Studenten voor jongeren! Professionals met studenten! Samen sterker in het reanimatie onderwijs in Nederland! Taskforce QRS is een fantastisch initiatief dat in steeds meer grote steden voeten aan de grond krijgt. Als reanimatiecoördinator in het OLVG ben ik verheugd dat Taskforce QRS Amsterdam bereid is geweest om ons te ondersteunen tijdens de Restart a Heart dag die we in het Oosterpark organiseren en jaarlijks meer dan 250 mensen de belangrijkste aspecten over het herkennen van een circulatiestilstand en het starten van basale reanimatie kunnen aanleren. Als ziekenhuis zie ik het als verantwoordelijkheid om niet alleen intra-muraal te kijken maar ook buiten te muren van het ziekenhuis hoe we meer levens kunnen redden door verschillende initiatieven op het gebied van reanimatie onderwijs en exposure. Ook ik ben trots om lid te zijn van het Comité van Aanbeveling van Taskforce QRS in Amsterdam en ben overtuigd dat we als professionals samen met studenten in staat zijn om een voorbeeld te blijven op het gebied van samenwerken en meer levens te redden door aanbod van onderwijs.”

Prof. Dr. W.A. (Pim) van Gool
Hoogleraar Neurologie UvA, Voorzitter Gezondheidsraad

Lees meer

“Reanimeren kan je leren, net als fietsen en zwemmen. Met reanimatie kan je levens redden. Het voorkomt dat je in een noodsituatie in paniek raakt; totaal niet weet wat je moet doen. Daarmee heb je iets geleerd waar je je hele verdere leven profijt zal hebben. Zelfs als er nooit iemand in je nabijheid een hartstilstand doormaakt. Ook als een reanimatie niet succesvol is. Dan is het voor nabestaanden troostend om te weten dat het uiterste is geprobeerd. Een reanimatiepoging is altijd goed, zelfs als deze uiteindelijk niet slaagt of als, achteraf, blijkt dat deze niet echt nodig was. Als een reanimatie wel terecht en succesvol is, dan maak je iemand heel gelukkig. Dat geldt natuurlijk ook voor de betrokken familie. En ook voor je zelf. Het is stoer. Reanimeren kan je leren.”

Drs. T.C (Tanca) Minderhoud
Internist Acute Geneeskunde in het Amsterdam UMC, VUmc

Lees meer

“Reanimatie redt mensenlevens! Hoe eerder wij starten met reanimatie hoe beter. Daarom staan wij, internisten acute geneeskunde Amsterdam UMC, locatie VUmc, volledig achter de doelstellingen van Taskforce QRS. Door zoveel mogelijk scholieren te trainen, kan de kennis over reanimatie zich snel verder verspreiden. Op de SEH zien wij regelmatig mensen waar niet direct gestart is met reanimeren, ten tijde van een circulatiestilstand. Dit heeft een groot effect op de kans dat je het overleeft als patiënt. Steun dus Taskforce QRS, dan staan steeds meer mensen paraat om te helpen in acute situaties.”

Prof. Dr. P.W.B. (Prabath) Nanayakkara
Hoogleraar en sectiehoofd Acute Interne Geneeskunde in het Amsterdam UMC, locatie VUmc

Lees meer

Drs. J.L. (Hans) van Schuppen
Urgentie-anesthesioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Teamleider van het reanimatieteam

Lees meer

“Het herkennen van een circulatiestilstand en het starten van basale reanimatie is echt van levensbelang. Dit moet zo veel mogelijk burgers aangeleerd worden. Er is een internationale trend om hier al vroeg mee te beginnen, omdat dit de overleving verder doet toenemen. Het lesgeven is erg leuk om te doen. Ik ben hier zelf ook mee begonnen als medisch student. Ik heb hierdoor veel geleerd over reanimatie en ervaring opgedaan in het lesgeven. En belangrijker: veel mensen mogen trainen in wat ze moeten doen bij een circulatiestilstand. Daarom ben ik blij en trots om lid te zijn van het Comité van Aanbeveling van deze Taskforce QRS afdeling!”

Drs. M.G.M (Marc) Scot
Anesthesioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC

Lees meer

Drs. Marc Scot is anesthesioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC en is daarnaast hoofd van het reanimatieonderwijs aan de Universiteit van Amsterdam.

Prof. Dr. A.C. (Bert) van Rossum
Hoogleraar en sectiehoofd van de Cardiologie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc

Lees meer

Professor Van Rossum is cardioloog en hoofd van de afdeling Cardiologie in het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Daarnaast is hij ook de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC).

Onze partners

Hartstichting

U kunt ons helpen om Nederland hartveilig te maken

Steun ons met een gift of wordt partner, zodat wij zo veel mogelijk leerlingen leren reanimeren. Zo kan met uw steun, andermans leven worden gered.

Reanimatieonderwijs steunen
Top