Reanimatietraining volgen in Rotterdam

Waarom zou je reanimatie training volgen?
Weet jij wat je moet je doen als je buurman ineens in elkaar zakt? Of als je vriend op het sportveld een hartstilstand krijgt? In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 15.000 mensen een circulatiestilstand, in de volksmond ook wel ‘hartstilstand’ genoemd. Er vinden 8.000 reanimaties per jaar plaats buiten het ziekenhuis. Grote kans dus dat ook jij dit een keer mee zal maken. Als een reanimatie binnen 6 minuten wordt gestart kan de overlevingskans van een slachtoffer verdubbelen tot verviervoudigen! Reden genoeg dus om een reanimatietraining te volgen, reanimeren is van levensbelang. Wil jij als echte Rotterdammert ook je handen uit de mouwen kunnen steken in een noodsituatie? Zorg dan dat je je inschrijft voor een reanimatiecursus bij Taskforce QRS Rotterdam. Wij verzorgen reanimatiecursussen bij jouw op locatie in regio Rotterdam-Rijnmond.

Wat leer je tijdens de training?
De reanimatiecursus wordt gegeven door gecertificeerde en getrainde instructeurs volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Gedurende de training is er voor iedereen genoeg tijd om de reanimatie vaardigheden te oefenen op een reanimatiepop. De focus ligt met name op het fysiek oefenen van de vaardigheden, het is een echte ‘geen woorden, maar daden’ cursus.
In 4 uur leer je:

  • hoe je een circulatiestilstand herkent en wat je dan moet doen,
  • hoe je moet reanimeren: hartmassage toe moet passen en mond-op-mondbeademing moet geven,
  • hoe je een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’,
  • hoe je een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt,
  • hoe je handelt bij een verslikking/verstikking.

Wie / Wat / Waar?
Op deze pagina kun je jezelf inschrijven voor een reanimatiecursus. De training bestaat uit 1 les van 4 uur. De cursus vindt plaats op een doordeweekse avond, van 18-22 uur. De locatie staat aangeven bij de datum van de cursus. Onze cursus is bedoeld voor particulieren, met of zonder medische achtergrond. Wij spelen in op het niveau van de groep en passen onze cursus hierop aan. Na afloop van de training ontvang je van ons een officieel NRR certificaat.
Wil jij samen met je collega’s, vrienden, familie of buurtgenoten een cursus volgen op een door jou uitgekozen locatie in regio Rotterdam? Neem dan contact met ons op via rotterdam@taskforceqrs.nl en we bekijken samen de mogelijkheden. De minimale groepsgrootte hiervoor is 5 personen.

Kosten
De kosten voor een reanimatiecursus bedragen 30 euro per persoon. Het tarief voor studenten, bij een getoond bewijs van inschrijving,  is 20 euro per persoon. Een herhalingscursus kost 20 euro per persoon. Een herhalingscursus kan uiterlijk 1 jaar na de basiscursus worden gevolgd, anders is het certificaat niet geldig.
Onze instructeurs geven les op vrijwillige basis. De opbrengst van onze reanimatie trainingen gaat naar de onkosten voor de cursus en de reanimatielessen op middelbare scholen. Door voor een cursus bij Taskforce QRS te kiezen draag je dus ook bij aan de reanimatievaardigheden van middelbare scholieren.
Tip! Als je aanvullend verzekerd bent, wordt vaak een BLS/AED-cursus vergoed! Benieuwd of dit bij jouw verzekering ook zo is, kijk dan eens hier

Na afloop van de training
Na het behalen van het NRR certificaat kun je je aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Via dit systeem ontvang je een oproep als er een reanimatie plaatsvindt bij jou in de buurt. Wij zouden je dringend willen verzoeken om dit te doen, om zo 010 hartveilig te maken!

Reanimatietrainingen voor jouw school?

Bekijk onze pagina voor scholen.

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan