Reanimatieonderwijs op school

Instructeur laat zien hoe je bortscompressies geeft

Reanimatie training verzorgt door Taskforce QRS Rotterdam duurt ongeveer 100 minuten. Tijdens deze 100 minuten worden alle stappen van het reanimatie protocol doorlopen en kunnen de scholieren zelf oefenen op een reanimatie pop.

Het reanimatie onderwijs is opgedeeld in meerdere theoretische en praktische delen. Tijdens de theoretisch delen zullen onze instructeurs de verschillende stappen van een reanimatie doorlopen en worden de stappen interactief gedemonstreerd. Tijdens de praktische delen zullen de scholieren opgedeeld worden in verschillende groepen, waarbij ze de tijd krijgen om de stappen te oefenen op een reanimatie pop onder begeleiding van een reanimatie instructeur. Tijdens de les is er ook aandacht voor de impact van een reanimatie op hulpverleners en nazorgmogelijkheden van een hulpverlener. Daarnaast is er genoeg ruimte om vragen te stellen aan onze instructeurs.

Uit onderzoek is gebleken dat de reanimatie vaardigheden na 1 jaar bij de meeste mensen is weggezakt. Hierom raadt het NRR aan om reanimatie vaardigheden jaarlijks te herhalen. Taskforce QRS Rotterdam biedt dan ook herhalingslessen aan waarbij alle reanimatie stappen worden herhaald en aanvullende vaardigheden worden geleerd zoals buik-naar-rug-ligging en wat te doen bij een verstikking.

Wij leren jouw leerlingen levens redden

Hoe kan je school meedoen?

Wil je ook dat er op jouw school reanimatieonderwijs gegeven wordt of wens je nadere informatie? Mail dan naar scholen.rotterdam@taskforceqrs.nl.

Deze scholen doen al mee

Momenteel zijn wij als Taskforce QRS Amsterdam actief op verschillende middelbare scholen in Amsterdam, te weten:

  • Caland Lyceum
  • Cygnus Gymnasium
  • Kiem Montessori
  • St. Nicolaas Lyceum
  • Joke Smit College
  • Kolom Praktijkcollege Noord
  • Fons Vitae Lyceum
een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan