Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht
Poster Serious Request 2018 met foto's van de actie in Helmond ter nagedachtenis van Luc Jacobs

Serious Request 2018

Inmiddels is de decembermaand alweer een tijdje geleden en is het nieuwe jaar weer van start. December staat in het teken van gezelligheid, lekker eten, samenzijn met familie, maar dit jaar ook in het teken van reanimatie. 3FM Serious Request bedacht namelijk om het helemaal anders te doen.

Zoals bekend stond 3FM Serious Request in de week voor kerst met het Glazen huis in een stad. Dj’s werden hier vijf tot zes dagen “opgesloten” zonder eten met als doel geld op te halen voor het goede doel. Afgelopen jaar werd besloten het roer om te gooien. Drie teams van twee 3FM-dj’s gingen die week de barre strijd aan om vanaf 3 verschillende locaties van plek naar plek te lopen om geld op te halen voor welgeteld 3 goede doelen van het Rode Kruis, waaronder reanimatie in Nederland.

Ook Taskforce QRS heeft samen met ‘Keep the Heartbeat going’ mogen bijdragen aan de ‘Lifeline’ van 3FM Serious Request. Dit hebben instructeurs uit Maastricht, Utrecht en Leiden gedaan door deel te nemen aan een ceremonie voorafgaand aan de benefietwedstrijd georganiseerd door SC Helmond. Vorig jaar heeft deze club één van haar spelers verloren door een hartstilstand. Om dit verhaal van Luc landelijk onder de aandacht te brengen en om geld op te halen voor meer reanimatieonderwijs en meer AEDs in Nederland speelde voetbalclub SC Helmondia een benefietwedstrijd tegen de Heren 1 van de hockeyclub van Helmond. Voorafgaand aan de wedstrijd liepen burgerhulpverleners, leerlingen van een middelbare school in Helmond en 3 instructeurs van Taskforce QRS met reanimatiepoppen het veld op, om een demonstratie te geven. Begeleid door een ‘hartslag’ gespeeld door drie Helmondse muziekgezelschappen werd ruim 2 minuten gereanimeerd, waarna een minuut stilte plaatsvond. Voor Luc. Vervolgens ging de wedstrijd van start. Na een emotionele dag, een mooie demonstratie en een spannende wedstrijd werd uiteindelijk 18.677 euro toegevoegd aan de eindstand van de Lifeline!

Dit evenement werd gecoördineerd vanuit het hoofdkwartier TivoliVredenburg in Utrecht waar ze na 7 dagen lopen zouden eindigen. De radiomuziek was tot buiten te horen en binnen werden optredens, workshops en lezingen georganiseerd. Met pinautomaten om je donaties te doen, was het helemaal compleet. Na 7 dagen wandelen in weer en wind door de dj’s was het tijd om op kerstavond de opbrengst van Serious Request 2018 bekend te maken. Deze was in totaal 1.308.889 euro, waarvan het grootste deel voor reanimatie in Nederland was; namelijk 477.963 euro! Een geweldig bedrag. Met dit geld gaat 2019 een goed jaar worden waarin er hopelijk veel nieuwe AED’S zullen worden opgehangen en veel mensen leren hoe te reanimeren!

<Terug naar het nieuwsoverzicht

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan