Nieuwsartikel

naar nieuwsoverzicht

Taskforce QRS op de Beursvloer Maastricht 2014

Opening

De Maastrichtse burgemeester Onno Hoes opende dit jaar de Beursvloer Maastricht (Beursvloer 043). Na een motiverende speech werd door de burgemeester als eerste een match gemaakt, door vuilniszakken en knijpers (kniepers in het Maastrichts) aan te bieden aan de vrijwilligers van organisaties die meehelpen om Maastricht schoon te krijgen. Als teken voor samenwerking werd een voetbal rondgetikt, waarna de burgemeester met een gongslag de beursvloer opende.

Wat is de beursvloer eigenlijk?

Het is een evenement waarbij verschillende organisaties kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen, zonder dat er geld aan te pas komt. Zo zijn er bijvoorbeeld buurten die op zoek zijn naar een busje voor een dag, en is er een organisatie die op zoek is naar vrijwilligers voor een evenement. Zij kunnen dan een match maken, zodat de buurt en de organisatie elkaar helpen bij hun wensen. Op die manier kan men wat voor een ander betekenen, zonder dat hier geld aan te pas komt. Als de match opgesteld is, wordt deze daarna vastgelegd bij de notaris. De beursvloer werd gehouden in het MVV Stadion de Geuselt.

Wat deed Taskforce QRS?

Taskforce QRS kwam met een zestal personen (Petra Schuffelen, Ton Gorgels, Julie Sijmons, Jules Olsthoorn, Carine van Leeuwen en Jerremy Weerts) naar de beursvloer om matches te zoeken en te maken. Al voor de opening van de beursvloer was er al wat contact gelegd met onder andere een fotograaf die aanwezig was op de beursvloer. Direct na de opening was het meteen een grote drukte en was iedereen druk bezig om matches te maken.

Resultaat Taskforce QRS

Taskforce QRS moest even op gang komen, en had na ongeveer een uur 2 matches. Maar Taskforce QRS bleef nieuwe mensen opzoeken en zo hebben we uiteindelijk maar liefst 11 matches gemaakt! Deze matches zijn met diverse organisaties die allemaal verschillende diensten of expertises hebben, en we kijken er dan ook erg naar uit om samen te werken met onze nieuwe matches.

Op weg naar een hartveilige samenleving!

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan