Taskforce QRS Utrecht

  Ons verhaal

  Medio 2014 hebben enkele studenten geneeskunde Students for Life Support Utrecht (SLS Utrecht) opgericht om middelbare scholieren te leren reanimeren in Utrecht. Al snel besloten wij de krachten te bundelen met Nijmegen en Maastricht en zijn we begin 2015 verder gegaan onder de naam Taskforce QRS Utrecht. Direct daarna zijn wij evenals de andere steden reanimatiepartner van de Hartstichting geworden. Net als de Hartstichting hebben wij als doel dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Daarom kan iedereen bij ons terecht voor een reanimatiecursus in Utrecht volgens de eisen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).

  Daarnaast bezoeken wij zelf middelbare scholen om hier reanimatieonderwijs te geven. Wij bieden hier een speciaal op de scholieren afgestemd lesprogramma. Medio 2015 zijn we begonnen op twee scholen in Nieuwegein. Dit hebben we tegenwoordig uitgebreid naar tien scholen in regio Utrecht. Elk jaar meer scholen. Ons uiteindelijke doel is om in de hele provincie Utrecht een groot gedeelte van de scholieren te leren reanimeren.

  Neem gerust contact met ons op! Als je zelf een reanimatiecursus wil volgen, dan kun je je inschrijven op de website of het ons laten weten. We kunnen je dan op de hoogte houden van de toekomstige data. Als je scholier of docent op een middelbare school bent en je wil dat wij op jouw school lessen komen geven, dan horen we dat ook graag.

  Hoeveel mensen wij hebben leren reanimeren

  32.353
  Totaal aantal mensen
  19.129
  Totaal 2016
  30.000
  Leerlingen totaal
  2.000
  Particulieren totaal

  Cijfers bijgewerkt op 3-1-17

   

   

  Top