Aantallen 2019-2020
1496 scholieren
179 cursisten

Taskforce QRS Utrecht

Vanaf 2015 geeft Taskforce QRS Utrecht reanimatieles op scholen en aan andere geïnteresseerden. Inmiddels geven we op meerdere scholen les in Utrecht, Bilthoven, Nieuwegein en Zeist. Ons doel is om ieder jaar een klein beetje te groeien. Wij vinden het namelijk belangrijk, dat zo veel mogelijk scholieren leren reanimeren. Natuurlijk kun je ons benaderen als je docent, ouder of scholier bent en je wil dat wij op jouw school lessen komen geven.
Je kunt bij ons in Utrecht ook een uitgebreide reanimatiecursus volgen. Lees daarover meer informatie of schrijf je direct in. Voor andere vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Wij kunnen onze doelen alleen behalen dankzij onze tientallen instructeurs.
een collage van vier foto's van instructeurs, tijdens de uitleg van de stabiele zijligging op een school, bij een activiteit van de hartstichting en tijdens een instructeurscursus op het METS center

 

Bestuur en commissies

Bestuur

Het bestuur van Taskforce QRS Utrecht bestaat uit 8 studenten. Zij zijn elke dag naast hun studie bezig om op operationeel en strategisch niveau de activiteiten van Taskforce QRS Utrecht te waarborgen.

 
Bram Klein Wentink
Voorzitter
 
Gabriëlle Remme
Secretaris
 
Janneke Schuring
Penningmeester
 
 
Jaimie Barten
Bestuurslid Scholen
 
Orla Witteman
Bestuurslid PR en Acquisitie
 
Nina van Helden
Bestuurslid NRR
 
 
Sophie van de Haterd
Bestuurslid Opleidingen
 
Cheyenne Chiu
Bestuurslid Algemeen
 
 

Comité van Aanbeveling

Het CvA ondersteunt ons in raad en daad. Daarnaast zijn de leden onze ambassadeurs.

 
Prof. dr. Marijke van Dijk

Als voormalig opleidingsdirecteur Geneeskunde en huidig opleider Pathologie in het UMC Utrecht, heeft Marijke van Dijk veel affiniteit met onderwijs.

Prof. dr. Pieter Doevendans

Pieter Doevendans is cardioloog, afdelingshoofd Cardiologie, voorzitter en medisch manager van de divisie Hart & Longen in het UMC Utrecht.

 

Partners

Naast onze landelijke samenwerkingspartners, heeft Taskforce QRS Utrecht ook enkele lokale partners. In samenwerking met deze partners kunnen wij zo veel mogelijk mensen leren reanimeren.

 
 

De Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) zorgt er samen met het METS Center voor dat onze instructeurs opgeleid en gecertificeerd blijven.

 

De docenten van het METS Center leiden onze instructeurs op en zorgen er zo voor dat onze lessen van hoge kwaliteit blijven.

 

Het UMC Utrecht ondersteunt ons op meerdere manieren en vanuit alle lagen van de organisatie; van de raad van bestuur tot onder andere de afdeling Klinisch Vaardigheidsonderwijs (KVO), de UMC Academie, de bedrijfsbrandweer en de amanuenses.

 

De Commissaris van de Koning heeft ons in het begin van ons bestaan het vertrouwen gegund om ons een opstartsubsidie te verschaffen.

 

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan ons initiatief en wil je ons helpen om Nederland hartveilig te maken? Word dan partner van Taskforce QRS Utrecht en draag bij aan de reanimatie-opleiding van zo veel mogelijk mensen. Zo kunnen er met jouw steun levens worden gered! Neem contact met ons op via pr.utrecht@taskforceqrs.nl om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan