Aantallen 2021-2022
1664 scholieren
188 cursisten

Taskforce QRS Utrecht

Vanaf 2014 geeft Taskforce QRS Utrecht reanimatieles op scholen en aan andere geïnteresseerden. Inmiddels geven we op meerdere scholen les in Utrecht, Bilthoven, Nieuwegein en Zeist. Ons doel is om ieder jaar een klein beetje te groeien. Wij vinden het namelijk belangrijk, dat zo veel mogelijk scholieren leren reanimeren. Natuurlijk kun je ons benaderen als je docent, ouder of scholier bent en je wil dat wij op jouw school lessen komen geven.
Ook andere geïnteresseerden kunnen bij ons een uitgebreide reanimatiecursus volgen. Lees daarover meer informatie of schrijf je direct in. Voor andere vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Wij kunnen onze doelen alleen behalen dankzij onze tientallen instructeurs.
een collage van vier foto's van instructeurs, tijdens de uitleg van de stabiele zijligging op een school, bij een activiteit van de hartstichting en tijdens een instructeurscursus op het METS center

 

Bestuur en commissies

Bestuur

 
Portretfoto Bram Klein Wentink
Bram Klein Wentink
Voorzitter
 
een eenvoudige tekening van een poppetje om te gebruiken als er geen foto van een persoon beschikbaar is
Ingmar Verwijlen
Secretaris
 
 
Vacant
Penningmeester
 
 
Vacant
Bestuurslid PR en acquisitie
 
 
 
Vacant
Bestuurslid Opleidingen
 
 
Vacant
Bestuurslid Scholen
 
 
Vacant
Bestuurslid NRR
 
 

Comité van Aanbeveling

Het CvA ondersteunt ons in raad en daad. Daarnaast zijn de leden onze ambassadeurs.

 
Portretfoto prof. dr. van Dijk
Prof. dr. Marijke van Dijk

Als voormalig opleidingsdirecteur Geneeskunde en huidig opleider Pathologie in het UMC Utrecht, heeft Marijke van Dijk veel affiniteit met onderwijs.

Portretfoto prof. dr. Doevendans
Prof. dr. Pieter Doevendans

Pieter Doevendans is cardioloog, afdelingshoofd Cardiologie, voorzitter en medisch manager van de divisie Hart & Longen in het UMC Utrecht.

 

Vertrouwenscontactpersoon

Binnen Taskforce QRS vinden wij het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak en veilig voelt. Indien een instructeur toch te maken heeft gehad met ongewenst gedrag of vervelende ervaring, dan kan contact worden opgenomen met vertrouwenscontactpersoon Gabriëlle Remme. Gesprekken zullen strikt vertrouwelijk zijn. Mail: vertrouwenspersoon.utrecht@taskforceqrs.nl

 
 
Portretfoto Gabriëlle Remme
Gabriëlle Remme
 
 

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie is een enthousiaste groep instructeurs die activiteiten organiseert voor al onze vrijwilligers als dank voor hun inzet. De huidige leden zijn: Ingmar Verwijlen, Miriam Voots, Stijn Hurkx en Samantha Herrewegh.

Groepsfoto van de activiteitencommissie. Van links naar rechts: Ingmar Verwijlen, Miriam Voots, Stijn Hurkx en Samantha Herrewegh

Partners

Naast onze landelijke samenwerkingspartners, heeft Taskforce QRS Utrecht ook enkele lokale partners. In samenwerking met deze partners kunnen wij zo veel mogelijk mensen leren reanimeren.

 
Logo van RAVU
 

De Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) zorgt er samen met het METS Center voor dat onze instructeurs opgeleid en gecertificeerd blijven.

Logo van METS Center
 

De docenten van het METS Center leiden onze instructeurs op en zorgen er zo voor dat onze lessen van hoge kwaliteit blijven.

Logo van UMC Utrecht
 

Het UMC Utrecht ondersteunt ons op meerdere manieren en vanuit alle lagen van de organisatie; van de raad van bestuur tot onder andere de afdeling Klinisch Vaardigheidsonderwijs (KVO), de UMC Academie, de bedrijfsbrandweer en de amanuenses.

 
 
 
Logo Provincie Utrecht
 

De Commissaris van de Koning heeft ons in het begin van ons bestaan het vertrouwen gegund om ons een opstartsubsidie te verschaffen.

Logo CareAbout
 

CareAbout detacheert binnen diverse huisartspraktijken en apotheken en heeft ons op financiële wijze ondersteund.

 

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan ons initiatief en wil je ons helpen om Nederland hartveilig te maken? Word dan partner van Taskforce QRS Utrecht en draag bij aan de reanimatie-opleiding van zo veel mogelijk mensen. Zo kunnen er met jouw steun levens worden gered! Neem contact met ons op via pr.utrecht@taskforceqrs.nl om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.