Aantallen 2019-2020
1496 scholieren
179 cursisten

Taskforce QRS Utrecht

Vanaf 2015 geeft Taskforce QRS Utrecht reanimatieles op scholen en aan andere geïnteresseerden. Inmiddels geven we op meerdere scholen les in Utrecht, Bilthoven, Nieuwegein en Zeist. Ons doel is om ieder jaar een klein beetje te groeien. Wij vinden het namelijk belangrijk, dat zo veel mogelijk scholieren leren reanimeren. Natuurlijk kun je ons benaderen als je docent, ouder of scholier bent en je wil dat wij op jouw school lessen komen geven.
Ook andere geïnteresseerden kunnen bij ons een uitgebreide reanimatiecursus volgen. Lees daarover meer informatie of schrijf je direct in. Voor andere vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Wij kunnen onze doelen alleen behalen dankzij onze tientallen instructeurs.
een collage van vier foto's van instructeurs, tijdens de uitleg van de stabiele zijligging op een school, bij een activiteit van de hartstichting en tijdens een instructeurscursus op het METS center

 

Bestuur en commissies

Bestuur

Het bestuur van Taskforce QRS Utrecht. Voorste rij van links naar rechts: Cheyenne Chiu, Jaimie Barten, Sophie van de Haterd, Nina van Helden en Bram Klein Wentink. Achterste rij: Joris van den Bosch, Orla Witteman en Gabriëlle Remme.

 
Portretfoto Bram Klein Wentink
Bram Klein Wentink
Voorzitter
 
Portretfoto Gabriëlle Remme
Gabriëlle Remme
Secretaris
 
Portretfoto Orla Witteman
Orla Witteman
Penningmeester
 
Portretfoto Cheyenne Chiu
Cheyenne Chiu
Bestuurslid PR en acquisitie
 
 
Portretfoto Sophie van de Haterd
Sophie van de Haterd
Bestuurslid Opleidingen
 
Portretfoto Jaimie Barten
Jaimie Barten
Bestuurslid Scholen
 
Portretfoto Nina van Helden
Sophie van de Haterd
Bestuurslid NRR
 
Portretfoto Joris van den Bosch
Joris van den Bosch
Bestuurslid Algemeen
 
 

Comité van Aanbeveling

Het CvA ondersteunt ons in raad en daad. Daarnaast zijn de leden onze ambassadeurs.

 
Prof. dr. Marijke van Dijk

Als voormalig opleidingsdirecteur Geneeskunde en huidig opleider Pathologie in het UMC Utrecht, heeft Marijke van Dijk veel affiniteit met onderwijs.

Prof. dr. Pieter Doevendans

Pieter Doevendans is hoogleraar cardiologie in het UMC Utrecht, lid wetenschappelijk bestuur van het Netherlands Heart Institute en voorzitter van de stuurgroep Hart- en vaatcentrum.

 

Partners

Naast onze landelijke samenwerkingspartners, heeft Taskforce QRS Utrecht ook enkele lokale partners. In samenwerking met deze partners kunnen wij zo veel mogelijk mensen leren reanimeren.

De Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) zorgt er samen met het METS Center voor dat onze instructeurs opgeleid en gecertificeerd blijven.

De docenten van het METS Center leiden onze instructeurs op en zorgen er zo voor dat onze lessen van hoge kwaliteit blijven.

Het UMC Utrecht ondersteunt ons op meerdere manieren en vanuit alle lagen van de organisatie; van de raad van bestuur tot onder andere de afdeling Klinisch Vaardigheidsonderwijs (KVO), de UMC Academie, de bedrijfsbrandweer en de amanuenses.

De Commissaris van de Koning heeft ons in het begin van ons bestaan het vertrouwen gegund om ons een opstartsubsidie te verschaffen.

CareAbout detacheert binnen diverse huisartspraktijken en apotheken en heeft ons op financiële wijze ondersteund.

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan ons initiatief en wil je ons helpen om Nederland hartveilig te maken? Word dan partner van Taskforce QRS Utrecht en draag bij aan de reanimatie-opleiding van zo veel mogelijk mensen. Zo kunnen er met jouw steun levens worden gered! Neem contact met ons op via pr.utrecht@taskforceqrs.nl om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

een pijltje naar boven om helemaal naar het begin van de pagina te gaan