Leer in één avond reanimeren in Utrecht

Heb je ook altijd al willen leren reanimeren? Heb je ooit een medische situatie meegemaakt waarbij je niet wist wat je moest doen? Dan kan je nu bij ons een officiële door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) erkende reanimatiecursus volgen! Wees snel met reageren, want vol=vol.

Op 23 april zijn er nog drie plekken beschikbaar voor een herhalingscursus. Opgeven voor deze cursus kan per mail naar activiteiten.utrecht@taskforceqrs.nl of via de site van de Hartstichting.

De nieuwe data in mei en juni zijn beschikbaar! Voor een overzicht van alle data en voor direct inschrijven: klik HIER.
Als er geen beschikbare data zichtbaar zijn, kun je altijd een mailtje sturen naar activiteiten.utrecht@taskforceqrs.nl om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige data. Voor overige vragen kun je ook altijd mailen.

Details
De basiscursus duurt van 18:00 uur tot 22:00 uur. De kosten bedragen 30 euro per persoon. Ook bieden we herhalingscursussen aan om je reanimatievaardigheden op te frissen. Deze cursus start om 18:00 uur en duurt tot maximaal 21:30 uur. De kosten voor deze cursus zijn 20 euro per persoon. De cursussen zijn in het UMC Utrecht. Na afloop ontvang je een officieel erkend NRR reanimatiecertificaat.

Inhoud van de cursus
Samen met andere cursisten oefen je alle stappen van de reanimatie op oefenpoppen. Tijdens een basiscursus reanimeren en AED leer je in gemiddeld 4 uur:

  • hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan moet doen,
  • hoe je moet reanimeren: hartmassage toepassen en mond-op-mond-beademing geven,
  • hoe je een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’,
  • hoe je een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt,
  • hoe te handelen bij een verslikking/verstikking.

Tijdens onze reanimatiecursus besteden we onder andere extra aandacht aan de communicatie tijdens een reanimatie en moderne hulpmiddelen. Zo ben je zo goed mogelijk voorbereid als er ooit een beroep op je wordt gedaan als hulpverlener. Bovendien proberen wij de cursus met filmpjes en aanvullende afbeeldingen extra levendig te maken. Hierbij houden we altijd rekening met eventuele cursisten die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. We sturen de presentatie na afloop van de cursus toe, dus alles is achteraf na te lezen en te kijken. Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat en een factuur.

Inhoud van de herhalingscursus
In de herhalingscursus wordt in een kortere tijd hetzelfde behandeld als in de eerste cursus om de vaardigheden op te frissen. Ook wordt er weer veel met de laptop geoefend om nog beter te kijken waar je beter kunt worden. Verder kan er dit keer worden geoefend met het knippen van kleding en het beademen met de pocket-mask. Ook kan er geoefend worden om een slachtoffer op z’n rug te draaien vanuit buikligging. Verder oefenen we met verschillende scenario’s om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een echte situatie.

Instructeurs
Onze reanimatie instructeurs zijn allen erkende instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en zijn daarnaast allen student geneeskunde of arts. Aangezien al onze instructeurs op vrijwillige basis lesgeven, gaat het merendeel van de bijdrage voor de cursus naar de onkosten voor de reanimatielessen op middelbare scholen.

Twee handen met vingers ineengehaakt geven borstcompressies op een pop met aangesloten aedVergoeding door zorgverzekering
Je kunt bij veel zorgverzekeraars de cursuskosten declareren als je aanvullend verzekerd bent. Kijk hier welke dekking jouw zorgverzekeraar biedt voor EHBO-cursussen.

Klik HIER om je in te schrijven.

Top