Leer in één avond reanimeren in Utrecht

Heb je ook altijd al willen leren reanimeren? Heb je ooit een medische situatie meegemaakt waarbij je niet wist wat je moest doen? Dan kan je nu bij ons een officiële door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) erkende reanimatiecursus volgen! Wees snel met reageren, want vol=vol.

Er zijn weer nieuwe data beschikbaar! Voor een overzicht van alle data en voor direct inschrijven: klik HIER.
Als er geen beschikbare data zichtbaar zijn, kun je altijd een mailtje sturen naar activiteiten.utrecht@taskforceqrs.nl om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige data. Voor overige vragen kun je ook altijd mailen.

Details
De basiscursus duurt van 18:00 uur tot 22:00 uur. De kosten bedragen 30 euro per persoon. Ook bieden we herhalingscursussen aan om je reanimatievaardigheden op te frissen. Deze cursus start om 18:00 uur en duurt tot uiterlijk 21:30 uur. De kosten voor deze cursus zijn 20 euro per persoon. Een groot deel van de cursuskosten zullen wij gebruiken om lessen op middelbare scholen te kunnen faciliteren. De cursussen zijn in het UMC Utrecht. Na afloop ontvang je een officieel erkend NRR reanimatiecertificaat.

Inhoud van de cursus
Samen met andere cursisten oefen je alle stappen van de reanimatie op oefenpoppen. Tijdens een basiscursus reanimeren en AED leer je in gemiddeld 4 uur:

  • hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan moet doen,
  • hoe je moet reanimeren: hartmassage toepassen en mond-op-mond-beademing geven,
  • hoe je een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’,
  • hoe je een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt,
  • hoe te handelen bij een verslikking/verstikking.

De cursusopzet is aankomende tijd gewijzigd vanwege corona. De cursus is volledig, maar bepaalde handelingen zullen enkel met beeldmateriaal gedemonstreerd worden.

Tijdens onze reanimatiecursus besteden we onder andere extra aandacht aan de communicatie tijdens een reanimatie en moderne hulpmiddelen. Zo ben je zo goed mogelijk voorbereid als er ooit een beroep op je wordt gedaan als hulpverlener. Bovendien proberen wij de cursus met filmpjes en aanvullende afbeeldingen extra levendig te maken. Hierbij houden we altijd rekening met eventuele cursisten die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. Voorafgaand aan de cursus ontvang je inloggegevens van een persoonlijk account van Het Systeem, waarin alvast de presentatie te vinden is. Na afloop van de cursus verschijnt hierop ook het certificaat en de factuur.

Inhoud van de herhalingscursus
In de herhalingscursus wordt in een kortere tijd hetzelfde behandeld als in de eerste cursus om de vaardigheden op te frissen, het niveau ligt dus hoog. Ook wordt er weer veel met de laptop geoefend om nog beter te kijken waar je beter kunt worden. Verder kan er dit keer worden geoefend met het knippen van kleding en het beademen met de pocket-mask. Ook kan er geoefend worden om een slachtoffer op z’n rug te draaien vanuit buikligging. Verder oefenen we met verschillende scenario’s om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een echte situatie.

Instructeurs
Onze reanimatie instructeurs zijn allen erkende instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en zijn daarnaast allen student geneeskunde of arts. Aangezien al onze instructeurs op vrijwillige basis lesgeven, gaat het merendeel van de bijdrage voor de cursus naar de onkosten voor de reanimatielessen op middelbare scholen.

Groepen en cursussen op locatie
Wij geven in principe geen cursussen op locatie. Wij hebben geen vervoersmiddelen beschikbaar en bovendien willen we onze vrijwillige instructeurs zo min mogelijk belasten. Daarnaast zijn wij geen commerciële opleidingsinstelling. Onze cursus is dan ook met name gericht op particulieren. Natuurlijk ben je welkom om je in te schrijven met je collega’s of buurtgenoten en de cursus te komen volgen in het UMC Utrecht. Eventueel kunnen we voor groepen wel een datum reserveren en de inhoud toespitsen op bepaalde doelgroepen. Wij hebben ervaring met medici en andere hulpverleners.

Twee handen met vingers ineengehaakt geven borstcompressies op een pop met aangesloten aedVergoeding door zorgverzekering
Je kunt bij veel zorgverzekeraars de cursuskosten declareren als je aanvullend verzekerd bent. Kijk hier welke dekking jouw zorgverzekeraar biedt voor EHBO-cursussen.

Klik HIER om je in te schrijven.

Top